ECB samazina eirozonas ekonomikas krituma prognozi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien samazināja eirozonas ekonomikas krituma prognozi šim gadam, taču brīdināja, ka inflācija šogad saglabāsies zema.

ECB prognozē, ka eirozonas ekonomika šogad saruks par 8%, nevis 8,7%, kā tika lēsts jūnijā.

Savukārt nākamgad un 2022.gadā eirozonas ekonomika pieaugs attiecīgi par 5% un 3,2%.

"Jaunākie dati norāda uz spēcīgu ekonomiskās aktivitātes atlabšanu. Taču atveseļošanos turpina aptvert neskaidrība," skaidro ECB vadītāja Kristīne Lagarda.

Vienlaikus ECB prognozē, ka inflācija eirozonā šogad būs vien 0,3%, bet nākamgad un 2022.gadā pieaugs līdz attiecīgi 1% un 1,3%.

Kā ziņots, ECB padome ceturtdien nolēma bāzes procentlikmi un obligāciju uzpirkšanas programmas apjomu saglabāt nemainīgu.

ECB padomes sēdē Frankfurtē galveno bāzes procentlikmi nolemts saglabāt 0% līmenī.

Padome arī nolēma saglabāt noguldījumu iespējas uz nakti likmi -0,5% līmenī un aizdevumu iespējas uz nakti likmi 0,25% līmenī.

Bāzes procentlikme un aizdevumu iespējas uz nakti likme ir spēkā kopš 2016.gada 16.marta, bet noguldījumu iespējas uz nakti likme - kopš 2019.gada 18.septembra.

Tāpat ECB nolēma saglabāt nemainīgu obligāciju ārkārtas uzpirkšanas programmu 1,3 miljardu eiro apmērā, kuras apjoms tika palielināts jūnijā, bankai reaģējot uz koronavīrusa pandēmijas radīto triecienu ekonomikai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti