ECB sāks tieši pārraudzīt «Swedbank», SEB un ABLV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sākot ar nākamā gada rudeni, Eiropas Centrālā Banka sāks uzraudzīt trīs Latvijā strādājošas bankas: „Swedbank”, SEB un ABLV.

Tad būs pagājis gads, kopš Eiropas Savienības regula, piešķirs Eiropas Centrālajai bankai pilnvaras kļūt par eiro zonas banku sektora koordinējošo uzraudzības iestādi. Eiropas Savienības Padome regulu varētu apstiprināt tuvāko nedēļu laikā. Šobrīd nosauktajām bankām, kuras uzraudzīs ECB speciālisti no Frankfurtes var pievienoties arī citas.

Vienotā uzraudzība arī paredz, ka turpmāk sabiedrībai būs lielākas iespējas uzzināt par problēmām bankās, ko patlaban uzraugiem liedz izpaust likums. Tas, piemēram, skar informāciju par kredītiestāžu saistību ar naudas atmazgāšanas skandāliem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Kristaps Zakulis norādīja, ka uzraudzības mehānisms ir tikai viens no pasākumiem Eiropas banku ūnijas izveidē. Lai tā pilnvērtīgi funkcionētu, jāizveido arī harmoniska noguldījumu garantiju sistēma un mehānisms, kas palīdzētu problēmās nonākušām bankām, pēc iespējas mazāk šim nolūkam lietojot nodokļu maksātāju naudu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti