ECB palielina Grieķijas bankām pieejamā ārkārtas finansējuma apmēru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas Centrālā banka (ECB) palielinājusi Grieķijas bankām pieejamā ārkārtas finansējuma apmēru par 900 miljoniem eiro, vēsta AFP.

"Mēs šodien nolēmām paaugstināt Ārkārtas likviditātes atbalsta (ELA) [limitu]," preses konferencē paziņoja ECB vadītājs Mario Dragi pēc ECB padomes sēdes. Viņš arī norādīja, ka ECB vadās no pieņēmuma, ka Grieķija tomēr paliks eirozonā.

Grieķijas bankām kopš jūnija ārkārtas finansējums bija 89 miljardi eiro.

Latvijas Televīzija ziņoja, ka šis ECB lēmums atvieglos Grieķijas situāciju. ECB vadītāja paziņojums daudzus pārsteidza, jo eirozonas Centrālā banka  vēl pirms divām nedēļām bija iesaldējusi Grieķijas bankām pieejamo ārkārtas finansējuma apmēru.

Papildu finansējums Grieķijas bankām nepieciešams, jo tām sāk trūkt finansējums, lai cilvēki bankomātos varētu izņemt noteikto naudas limitu - 60 eiro dienā. Tāpat ir ziņas, ka divas Grieķijas bankas ir tuvu bankrota slieksnim.

"Reuters" ziņo, ka Grieķijas bankas varētu atvērt nākampirmdien, 20.jūlijā , - trīs nedēļas pēc to slēgšanas. Taču spēkā vēl paliks ierobežojumi, saskaņā ar kuriem viens cilvēks no sava konta dienā var izņemt ne vairāk kā 60 eiro.

Jau ziņots, ka Grieķijas parlaments trešdien piekāpās starptautiskajiem aizdevējiem un atbalstīja vienošanos, kas paredz nākamā aizdevuma piešķiršanu apmaiņā pret sāpīgām reformām.

Nauda Grieķijai nepieciešama, lai glābtu komercbankas, kas joprojām ir slēgtas, un pasargātu valsti no vēl lielākām problēmām, trešdien Grieķijas parlamentā pirms balsojuma norādīja valsts premjers Aleksis Ciprs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti