Rīta Panorāma

Videosveiciens - Latvijas kara orķestrim 102

Rīta Panorāma

Mišela Obama veidos pavāršovu bērniem

ECB brīdina par ekonomisko problēmu turpināšanos eirozonā

ECB brīdina par ekonomisko problēmu turpināšanos eirozonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas Centrālās bankas (ECB) vadītāja Kristīna Lagarda brīdinājusi, ka Covid-19 pandēmijas izraisītās ekonomiskās problēmas turpināsies. Viņa arī aicināja eirozonas dalībvalstis sniegt nepieciešamo atbalstu uzņēmējiem.

Uzrunā Eiropas Parlamentā Lagarda norādīja, ka riskus rada pieaugošais inficēšanās gadījumu skaits un jaunu koronavīrusa paveidu rašanās. Tas mazina pozitīvo noskaņu, kas bija vakcinācijas kampaņas uzsākšanas laikā.

Lagarda atkārtoja solījumu, ka banka turpinās stimulēt finanšu sistēmu un veicinās atveseļošanos. Amatpersona uzsvēra, ka arī atsevišķām valstīm un Eiropas Savienībai jāveicina Centrālās bankas centieni, tai skaitā efektīvi jāizmanto 750 miljardu eiro lielais atveseļošanas fonds.

Savukārt finanšu eksperti atgādināja, ka pagājušajā gadā eirozonas ekonomika samazinājusies  par 6,8%.

Tāpēc Eiropas Centrālās banka decembrī nolēma par 500 miljardiem eiro palielināt fondu vērtspapīru uzpirkšanai. Šis mehānisms tiks izmantots vismaz līdz 2022. gada martam. Komercbankām arī tiek piedāvāti ilgtermiņa lēti aizdevumi.  

KONTEKSTS:

Šogad janvārī Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) palielinājis globālās ekonomikas izaugsmes prognozi 2021. gadam, lēšot 5,5% pieaugumu, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk, nekā tika prognozēts oktobrī. Savukārt nākamgad pasaules tautsaimniecība varētu piedzīvot 4,2% izaugsmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti