Dzīvokļu cenas augušas Kauguros un Salaspilī, bet Jelgavā un Ogrē nav mainījušās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Septembrī sērijveida dzīvokļu cenas ir augušas Kauguros un Salaspilī, bet Jelgavā un Ogrē nav mainījušās, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Kauguros septembrī sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,3%. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga līdz 465 eiro par kvadrātmetru. Kauguros dzīvokļu cenas auga jau astoto mēnesi pēc kārtas.

2016.gadā dzīvokļu cenas Kauguros kopumā palielinājās jau par 11,2%, kas bija lielākais cenu pieaugums salīdzinājumā ar Rīgas mikrorajoniem un citām Rīgas apkārtnes vietām.

Salaspilī dzīvokļu cenas septembrī palielinājās par 0,6% - sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 519 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2016.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī kopumā palielinājās par 10,1%, tādējādi cenu kāpums šogad bija straujāks nekā Rīgas mikrorajonos.

Vienu no cenu pieauguma iemesliem Salaspilī ir dzīvokļu nelielais piedāvājums un trūcīgās izvēles iespējas, norāda "Arco Real Estate". Septembrī joprojām trūka adekvātu piedāvājumu par saprātīgu cenu.

Ogrē sērijveida dzīvokļu cenas kopumā nemainījās - vidējā cena septembrī saglabājās 473 eiro par kvadrātmetru. Savukārt 2016.gadā dzīvokļu cenas kopumā pieauga par 6,8%, kas bija Rīgas lielākajos mikrorajonos novērotajam līdzīgs rādītājs. Ogrē šogad bija salīdzinoši mazs dzīvokļu piedāvājums, pārsvarā tika piedāvāti dzīvokļi ar labu telpu apdari.

2016.gada septembrī Jelgavas dzīvokļu cenas kopumā nemainījās, proti, sērijveida dzīvokļu vidējā cena septembrī saglabājās 388 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2016.gada sākuma Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas pieauga par 6,2%. Kopš 2016.gada marta dzīvokļu cenu pieaugums bija ļoti mērens - būtiskas cenu izmaiņas netika konstatētas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti