«Dzintaru» nopircis Igaunijas «Skinest»; sola atjaunot ražošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Igaunijas industriālā grupa "Skinest Group" pirmdien, 14. septembrī, Rīgā noslēdza līgumu par bankrotējušā Latvijas kosmētikas un parfimērijas ražotāja "Dzintars" aktīvu iegādi. Ražošana tika pārtraukta gandrīz pirms gada, bet to ir paredzēts atsākt šā gada oktobrī, atjaunojot daudzas darbavietas, informēja "Skinest Group" ietilpstošās "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas" (DLRR) padomes locekle Anastasija Udalova.

"Dzintara" aktīvu iegādes vērtība paziņojumā medijiem nav minēta. Kosmētikas ražotāja aktīvus nopircis SIA "Ritrem", kas ir daļa no "Skinest Group", un tā mātes uzņēmums ir DLRR, kas Latvijā nodarbina vairāk nekā 600 cilvēku.

"Mūsu vienīgais mērķis ir glābt leģendāro preču zīmi, atsākt ražošanu un atkal pārvērst "Dzintaru" par veiksmes stāstu (..),"

darījumu komentēja "Skinest Group" īpašnieks Oļegs Osinovskis. "Vēsturiski lielie rūpniecības uzņēmumi ir bijuši ekonomikas mugurkauls, un to veiksmīga darbība ir svarīga jebkurai valstij (..)."

"Skinest Group" saskatot lielu potenciālu "Dzintara" agrākajās aktivitātēs gan pētniecības un attīstības, gan ražošanas jomā.

"(..) Uzņēmums ir labās rokās, un mums ir pietiekami daudz kapitāla, lai nodrošinātu, ka uzņēmums saņem visus tā attīstībai nepieciešamos ieguldījumus," uzsvēris Osinovskis. Viņaprāt, uzņēmuma produktu sarakstā ir vairāki pasaules klases produkti.

"Skinest Group" industriālajā grupā Baltijas valstīs ietilpstot vairāk nekā 50 uzņēmumi 15 valstīs. Grupa esot ieguldījusi vairāk nekā 40 miljonus eiro un izveidojusi vairāk nekā 800 darba vietas Latvijā. Grupa nodarbojas ar dzelzceļa vagonu un lokomotīvju ražošanu, kā arī dzelzceļa būvniecību; tai piederot lielākais dzelzceļa vagonu un lokomotīvju skaits Baltijas valstīs; tā būvējot vēja un saules enerģijas parkus, hidroelektrostacijas, dzīvojamās ēkas, golfa laukumus.

KONTEKSTS:

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa 2019. gada novembrī pasludinājusi kosmētikas ražotāja "Dzintars" maksātnespēju. Uzņēmumam bija parādi, nozīmīgākais kreditors bija Valsts ieņēmumu dienests, kas nepiekrita "Dzintara" izstrādātajiem un iesniegtajiem tiesiskās aizsardzības procesa plāna grozījumiem. 

Iepriekšējā "Dzintara" vadība norādīja, ka "Dzintara" zīmols, preču zīmes un visi patenti kā nemateriālais īpašums pieder kompānijas patiesajam labuma guvējam Iļjam Gerčikovam, kurš reģistrējis jaunu uzņēmumu – SIA "Dzintars beauty".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti