Rīta Panorāma

Intervija ar Inu Strazdiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Mairu Miķelsoni un Normundu Jakušonoku

Intervija ar Raivi Dzintaru

Dzintars: Ventspilī un Rīgā radusies bezprecedenta situācija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Saistībā ar Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām un ASV piemērotajām sankcijām Aivaram Lembergam radusies bezprecendenta situācija Ventspilī un Rīgā un  nepieciešams straujš krīzes risinājums, kas ilgtermiņā var nest labu rezultātu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

"Šobrīd ir nepieciešams straujš krīzes risinājums. Situācija, kas ir piemeklējusi Rīgu un Ventspili, ir bezprecendenta. Ventspils brīvostas funkciju pārņemšanai kapitālsabiedrības veidošana ir vienīgais loģiskais risinājums, ko mēs redzam. Ilgtermiņā jābūt labam rezultātam. Īstermiņā neviens nav priecīgs," atzina Dzintars. Viņš arī norādīja, ka esošajā situācijā nav īpaši daudz iespēju pieņemt labus lēmumus. "Nav garantiju. Šobrīd būtiskākais solis ir kapitālsabiedrības veidošana, kas pārņem ostas funkcijas. Ir grūti prognozēt, kāda būs interpretācija, ko mēs uzskatām par Lemberga ietekmi," skaidroja Dzintars.

Savukārt komentējot aktuālās norises Rīgas domē, Dzintars pauda, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir tiesīga rosināt pašvaldības atlaišanu, tomēr jautājums ir arī, vai tā dēvētās "latviskās partijas" ir gatavas izdarīt secinājumus un nomainīt domes sastāvu. "Mēs neapšaubām VARAM juridisko analīzi. Mums jāatbild, vai tas būs sabiedrības interesēs. Mūsu ieskatā uz Maskavu orientēta nesaimnieciski valdošā dome būtu jānomaina. Jautājums, vai latviskās partijas ir pietiekoši gatavas izdarīt secinājumus un nomainīt? Ja notiek Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, jāsaprot, kā mēs to darām," tā Dzintars.

KONTEKSTS:

Pašvaldību lietu ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!) rosina atlaist Rīgas domi.  Pūces vadītā ministrija secinājusi, ka, organizējot atkritumu apsaimniekošanu pašvaldībā, vairākkārtēji un sistemātiski izdarīti pārkāpumi. Rīgas mērs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai" ) pārkāpumus noliedz un uzskata, ka ministrs ar priekšlikumu atlaist Rīgas domi cenšas novērst uzmanību no novadu reformas.

Pūce paziņoja, ka apsvērs Rīgas domes atlaišanu, ja tā nesakārtos atkritumu savākšanu. Burovs solīja situāciju atrisināt, tomēr decembra sākumā ar valdības un Saeimas lēmumiem pagarināta ārkārtējā situācija atkritumu apsaimniekošanā Rīgā.

Laikā, kad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) vērtēta iespēja rosināt Rīgas domes atlaišanu, izskanēja iecere Rīgā ārkārtas vēlēšanu gadījumā domei ļaut strādāt līdz 2025. gadam. Attiecīgos grozījumus decembra sākumā vienojās skatīt Saeimā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti