Rīta Panorāma

Baltas nams sāk gatavošanos Ziemassvētkiem

Rīta Panorāma

Migranti atkal mēģina pārkāpt Baltkrievijas - ES robežu

Durvis atkal vēris Budapeštas Ziemassvētku tirdziņš

Durvis atkal vēris Budapeštas Ziemassvētku tirdziņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ziemassvētku tirdziņš atkal ir Budapeštā. Pērn to nācās atcelt kovida dēļ. Taču nu karstvīna, kūciņu un daiļamatnieku darba cienītājiem durvis atkal ir vaļā – tiesa, tikai ar Covid-19 sertifikātu. 

Ar mūzikas skaņām pēc gada pārtraukuma Budapeštā apmeklētājus atkal aicina Ziemassvētku tirdziņš. Jau gadiem ap šo laiku amatnieki iekārtojas Verešmarti laukumā mazās koka būdiņās, taču pērn tradicionālais tirdziņš pandēmijas dēļ tika atcels. Bet nu tas ir atgriezies. Tiesa, ar piesardzības pasākumiem. Lai iekļūtu tirdziņā, nepieciešams Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcinēšanos vai izslimošanu. Ar negatīvu testu vien nepietiek. 

Budapeštas tirdziņā jau ieradušies arī pirmie tūristi, izmantojot iespēju baudīt ungāru tradicionālo virtuvi. Daudzi ierodas, lai meklētu dāvanas. Taču pirmajā dienā garākās rindas bijušas pie karstvīna un kūciņu stendiem. 

Tirdziņa rīkotājuzņēmuma “Budapest Brand” vadītājs Čaba Faikss norādīja: “Vēlamies, lai šis tirdziņš būtu pieejams arī Budapeštas iedzīvotājiem un ungāriem, tāpēc lūdzām ēdinātājus piedāvājumā sagatavot vienu maltīti par 1500 forintu, kas ir 4 eiro. Lai tad, ja kāds šeit ierodas ar savu ģimeni, pat ja viņiem nav daudz naudas, viņi šeit var paēst.” 

Katru svētdienu tirdziņā notiek adventes sveču iedegšana, tad ierodas arī īpaši viesi. Piemēram, 5. decembrī Ziemassvētku tirdziņu no Somijas plāno apmeklēt Ziemassvētku vecītis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti