Rīta intervija

Intervija ar LIZDA vadītāju Ingu Vanagu par skolotāju algām

Rīta intervija

NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere par retranslācijas pārkāpumiem

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs par ārkārtas stāvokli nozarē

Dūklavs: Piena nozarē noteikti nav iestājusies krīze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai gan piena iepirkuma cenas samazinājušās, kritums nav tik dramatisks, tāpēc šobrīd nevar runāt par krīzi piensaimniecības nozarē, intervijā Latvijas Radio sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un Zemnieku savienība).

Viņš atgādināja, ka krīzes situācija tiešām bija pēc tam, kad Krievija pirms aptuveni diviem  gadiem ieviesa embargo piena produktu ievešanai, toreiz situācija bija dramatiska, bet šobrīd tāda tā nav.

Pašlaik piena iepirkuma cena ir aptuveni 30 centi par litru, varbūt mazākiem piegādātājiem maksā mazāk, bet pirms embargo 30 centu cena “skaitījās laba”, norādīja ministrs. Pēc tam cena “varētu teikt, dramatiski pieauga”, sasniedzot pat 34 un 38 centus par litru, un tad atkal saruka.

“Nevar galvot, kas notiks pēc pusgada, bet es uzskatu, ka šobrīd pilnīgi noteikti nav iestājusies krīze piena nozarē,” sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka Latvijā pērnā gada beigās un šī gada sākumā piena iepirkuma cena ir sarukusi par 5-7 eiro centiem. Piena pārstrādātāji to skaidro ar globāliem ekonomiskiem procesiem, ko gan apšauba piensaimnieki, jo liela daļa piena produktu paliek Latvijas tirgū.

Tikmēr piena kooperatīvi norāda ne tikai uz dramatisku piena iepirkuma cenas kritumu janvārī, bet arī samaksu kavēšanos no piena kombinātiem.

Piena iepirkuma cena Latvijā pērnā gada beigās bija aptuveni 32 centi, bet Eiropā par kilogramu piena zemnieki saņēma 37,5 centus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti