Dūklavs pieļauj, ka gadatirgos varētu pārdot gaļu ar lielāku benzopirēna īpatsvaru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lielie gaļas ražotāji, kuri eksportē savu produkciju, jau iepriekš gatavoja gaļu, kur benzopirēna līmenis atbilda Eiropas Savienības (ES) normām, savukārt mazie, kas ražo pārdošanai gadatirgū, ir vairāk Latvijas iekšējā lieta, kur var būt pieļaujamas atkāpes.

Tā Latvijas Radio pauda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

„Ne jau visi gaļas ražotāji nevar izpildīt tos trīs mikrogramus. Ir lielie gaļas ražotāji, kas tos šobrīd izpilda,” teica Dūklavs.

„Lai mazie gaļas ražotāji neapvainojas, bet es atļaušos to pateikt. Viņi neiekļaujas nedz trīs, nedz piecos mikrogramos [benzopirēna] (..) Varbūt tur taisni nevajadzētu tik dikti lielu uzsvaru [benzopirēna īpatsvara aprēķināšanā] likt uz dažiem simtiem (gramiem) vai kilogramiem, cik tur kādā gadatirgū pārdod. Tie ir mūsu iekšējie jautājumi, un ar saprātu mēs viņus atrisināsim,” pauda Dūklavs.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas pozīciju atbalsta, pēc ministra vārdiem, „kaimiņvalstis un lielā Polija”.

Dūklavs atkārtoja, ka Zemkopības ministrija un gaļas ražotāji aizvien gatavo datus Eiropas Komisijai, lai pierādītu, ka kūpinājumu gatavošanas tradīcijas, vismaz atsevišķos gadījumos, var atstāt neskartas. Ministrs pauda optimismu, ka izdosies Eiropas institūcijām pierādīt savu taisnību. „Es domāju, ka mums izdosies”, teica Dūklavs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti