Rīta Panorāma

Izrāde bērniem un vecākiem pēc A. Kivirehka grāmatas "Kaka un pavasaris" motīviem

Rīta Panorāma

Intervija ar Elīnu Līci

Intervija ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu

Dūklavs: Piedāvājumu par investīcijām rūpnīcā «Latvijas piens» izteicis «Latraps»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Latraps” izteikusi piedāvājumu saistībā ar investīcijām zemniekiem piederošajā Jelgavas rūpnīcā "Latvijas piens".

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība) intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja, ka “Latraps” interesējies par “Latvijas pienu”, taču neatklāja, cik liels ir šis piedāvājums. Raugoties kopumā uz piedāvājumu, Dūklavs raksturoja kā mazu, taču pašreizējā situācijā, kad uzņēmums cieš zaudējumus, tas esot adekvāts piedāvājums.

Nākamais uzņēmuma kontrolpaketes īpašnieks varētu būt zināms tuvākajās dienās, sacīja ministrs. Viņaprāt, “Latraps” varētu būt labi rūpnīcas saimnieki.

Viņš arī pauda, ka būtiski, lai uzņēmuma īpašnieks būtu no Latvijas un uzņēmums turpinātu iepirkt pienu no zemniekiem.

Jau iepriekš Dūklavs bija paudis, ka rūpnīcai "Latvijas piens" atrasts investors, kurš, iespējams, varētu iegādāties rūpnīcas lielākajam kapitāldaļu turētājam - kooperatīvam "Trikāta KS" - piederošās daļas.

Ziņots, ka pērn jūlijā valdībā lēma par valsts galvota kredīta brīvdienu piešķiršanu „Trikātai” daļēji piederošajam piena pārstrādes uzņēmumam „Latvijas piens”. Savukārt jau augustā sāka  "Trikāta KS" maksātnespējas procesu.

Ražotnē gan pauda, ka “Trikātas” maksātnespēja un domstarpības ar maksātnespējas administratoru nav ietekmējušas “Latvijas piena” saistību izpildi par tam piešķirto valsts galvoto kredītu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti