Panorāma

Ugunsgrēkā "Olainfarm" viens cilvēks gājis bojā

Panorāma

Migranti Polijā: baltkrievi mūs spieda šķērsot robežu

"EXPO 2020" - Latvijas diena

Dubaijā aizvadīts Latvijas un Apvienoto Arābu Emirātu biznesa forums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) 27. novembrī Latvijas vārds izskanējis plašāk nekā ierasts. Dubaijā notiekošajā "Expo 2020" ieskandināta Latvijas nacionālā diena, kā arī aizvadīts Latvijas un AAE kopīgs biznesa forums, kas vienkopus pulcēja uzņēmējus un investorus no abām valstīm.

27. novembra rīts šeit Dubaijas "Expo" centrālajā laukumā iesākās ar Latvijas himnu, prezidenta uzrunu un latviešu dziesmām, ieskandinot Latvijas nacionālās dienas sākumu un vienlaikus ļaujot cilvēkiem no visas pasaules kaut nedaudz iepazīt Latvijas kultūras vēsturi.

Izpildot dziesmu arābu valodā, sanākušos viesus, tostarp "Expo 2020" vadītāju šeihu Rīmu Al Hašimī sveica mūziķi no Latvijas. Šeiham dziedājums patika un mūziķi tika sveikti ar stāvovācijām. Dziesma bija kā dāvana no Latvijas puses Apvienoto Arābu Emirātu 50. jubilejā. Paralēli Latvijas nacionālās dienas svinībām tika aizvadīts arī abu valstu biznesa forums, stiprinot Latvijas un šīs Persijas līča valsts tirdzniecības attiecības. 

"Šis ir Tuvo Austrumu tirgus, kas mums ir relatīvi nezināms, bet AAE ir kā centrs, uz kurieni braukt un no kurienes sākt. Šeit mēs redzam to sadarbību – mūsu jauzņēmumi grib attīstīties. Un otrādi – ja viņi ir gatavi ieiet Eiropā, tad vislabāk to darīt caur Latviju," skaidroja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.

Dubaija un tajā notiekošā lielākā biznesa un kultūras izstāde pasaulē piesaista ne tikai jaunuzņēmumus, piemēram, Latvijas nacionālā aviosabiedrība “airBaltic” ir parakstījusi sadarbības līgumu ar Apvienoto Arābu Emirātu nacionālo aviosabiedrību “Emirates”.

"Šī sadarbība ir izdevīga abām pusēm, jo "Emirates" var izmantot savu lidojumu tīklu, lai cilvēkiem no visas pasaules palīdzētu nokļūt Baltijas valstīs, kā arī cilvēki no Baltijas valstīm, dodoties uz Dubaiju, var vieglāk nokļūt galamērķos visā pasaulē," norādīja “airBaltic” prezidents Martins Gauss. 

Biznesa forumā, kurš zīmīgi notiek vietā, kas tiek saukts pat ilgtspējas paviljonu, jo pats spēj sevi nodrošināt ar enerģiju, liels akcents tika likts uz abu valstu labajām attiecībām pagātnē, kā arī uz to, ka tās ir kļuvušas stiprākas gadu gaitā, ne tikai palielinot ekonomisko sadarbību, bet arī tirdzniecību abu pušu starpā.

"Ja runājam par tirdzniecību un ekonomiku, Latvija ir viens no svarīgākajiem Apvienoto Arābu Emirātu sabiedrotajiem un kopš 2019. gada esam panākuši ļoti lielu progresu abu valstu savstarpējās attiecībās," uzsvēra AAE ārējās tirdzniecības ministrs Tani Al Zejoudi.  

"Šī izstāde sniedz lielu iespēju izcelt Latvijas poteciālu biznesa attiecībās, kā arī ieviest dažādus jauninājumus. Mani draugi, ir laiks gan strādāt kopā, gan mācīties un kopīgi augt," norādīja Valsts prezidents Egils Levits. 

Latviju "Expo 2020" pārstāv teju 40 dažādāko sektroru uzņēmumi, piedāvājot dažādus inovatīvus risinājumus, piemēram, IT jomā. 

Pasaules izstāde "Expo 2020" notiek no 2021. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 31. martam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti