Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Andreju Milzarāju

Rīta Panorāma

Intervija ar Krišjāni Kariņu

Intervija ar Pēteri Druķi

Druķis: Būvniecībā vajadzētu vienkāršot prasības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijā būvniecības nozares regulējums, iespējams, ir pārāk birokrātisks, tāpēc to nepieciešams vienkāršot, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis.

Komentējot jau pirms mēneša pausto, ka būvnieki tā arī nav mācījušies no savām kļūdām, Druķis arī tagad norāda – kvalitātes trūkums ir klātesošs. Tiekot runāts viens, rakstīts kas cits, bet darīts vēl kas cits. Tāpat vērojams apakšuzņēmēju pārvaldības trūkums.

Būvniecības kontroles biroja direktors gan atzīst – Latvijā būvniecības regulējums, iespējams, ir pārāk birokrātisks, jo katrs labojums ir jāsaskaņo, un tā esot nesamērīga prasība.

Tāpēc ir nepieciešamas izmaiņas normatīvajos aktos un  vajadzētu vienkāršot prasības. Tās vajadzētu mainīt no priekšrakstiem uz rezultātiem veltītu regulējumu.

Par to birojs runā arī ar ekonomikas ministru, un pašlaik tiek gatavoti attiecīgi regulējuma labojumi. Turklāt Druķis cer, ka šo standartu un būvnormatīvu izstrādē iesaistīsies arī būvnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti