Dricānos uzņēmēju vajadzībām izveidota iepakošanas darbnīca

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rēzeknes novada uzņēmējiem Dricānu vidusskolā ir pieejamas dažādas iekārtas, kuras var izmantot savu produktu fasēšanai, svēršanai un iepakošanai. Iekārtas iegādātas, īstenojot Lauku atbalsta dienesta programmas projektu, lai sniegtu atbalstu vietējiem mājražotājiem.

Dricānos uzņēmēju vajadzībām izveidota iepakošanas darbnīca
00:00 / 04:48
Lejuplādēt

Sanita Vjakse ir Rēzeknes novada Izglītības uzņēmējdarbības kontaktpunkta komercdarbības speciāliste. Viņa Latvijas Radio izrādīja telpu, kurā izvietotas dažādas iekārtas, ko var izmantot produktu fasēšanai, svēršanai un iepakošanai.

“Doma ir tāda, ka šeit var atnākt uzņēmējs – topošais, esošais. Var atnākt, izmēģināt iekārtas, kādas viņam labāk patīk, paskatīties, vai viņam pašam savā mājsaimniecībā tādas iekārtas ir vajadzīgas. Lai nepirktu uz dullo, bet paskatītos reāli, vai tās iekārtas strādā, vai viņa produktu labi iepako. Tātad šeit mums ir iespēja ievakuumēt. Tas ir liels vakuuma aparāts, pie kura var pieslēgt dažādas gāzes. Piemēram, atnāk ievakuumēt gaļas gabalu, pieslēdz speciālos gāzes maisījumus, līdz ar to produkts var ilgāk stāvēt, derīguma termiņš palielinās. Tad ievakuumē, un sanāk ļoti smuks produkts,” pastāstīja Vjakse.

Ir arī mazāks vakuuma aparāts, kuru var izmantot mazākiem produktiem.

“Pie reizes ir iespējams visu nosvērt, samarķēt, ir arī aizkausētāji. Šis lielais aparāts ir termosarukums. Tajā ir iespēja iepakot dažādus priekšmetus, tas apvelk ar plēvi kā konfekšu kārbām plastmasa no ārpuses,” pastāstīja Vjakse.

Tāpat ir iegādāts portatīvais dators un daudzfunkcionāls krāsainais printeris, lai būtu iespēja noformēt un izdrukāt produktu etiķetes. Projekta kopējās izmaksas ir septiņi tūkstoši eiro.

Iekārtas iegādātas, lai palīdzētu jau esošajiem un topošajiem uzņēmējiem.

“Viss sākās ar to, ka mana kolēģe aizbrauca pieredzes apmaiņā uz Jelgavu, uz Latvijas Lauksaimniecības universitāti, kur ir pieejamas šāda veida iepakošanas iekārtas. Un daudzi uzņēmēji teica, ka iespējas ir ļoti foršas un ka tiešām to varētu izmantot un mēģināt. Līdz ar to tika rakstīts šis projekts – iegādāties tāda veida iekārtas, lai palīdzētu mūsu uzņēmējiem attīstīties,” skaidroja Vjakse.

Iespēju iemēģināt iekārtas izmantojis arī Zintis Tiltiņš, SIA “Latgales gardumi” īpašnieks, dibinātājs un ražotājs. Viņš vairāk nekā gadu kūpina gaļas produkciju pārdošanai. Pirms tam tas darīts savam un draugu patēriņam, taču, redzot, ka produkcija garšo, nolēmis sākt to ražot jau nopietnākā līmenī. Tiek gatavoti vistu šķiņķīši, kūpinātas vistas, cūku ausis, cūku vaidziņi, pikantās uzkodas.

Pašlaik Zintis Tiltiņš ir pirmais, kurš izmēģinājis iepakošanas iekārtas: “Pašam ir tādi vakuuma aparāti. Bet bija uz svētkiem lieli pasūtījumi, bija ļoti daudz. Ar savu aparātu es nespēju fiziski. Tur, jā, ir iekārtas profesionālās ar dažādām citām iespējām, ko var pievienot klāt, tā pati gāzes pielaišana. (..) Mazos apjomos tā būs laika kavēšana gan man, gan darbiniekiem, (..) bet pie mēroga, sākot no simts, piecdesmit, tad ir atspaids.”

Tā kā projektu īstenojusi vietējā novada pašvaldība,

par iekārtu izmantošanu nav jāmaksā, vien pašiem jānodrošina fasēšanas un iepakošanas materiāli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti