Panorāma

Grende neplāno pamest amatu

Panorāma

Dibinās jaunu partiju

Dragi: ar suverenitāti jādalās, citādi to zaudēsiet

Dragi: Ar suverenitāti jādalās, citādi to var zaudēt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Latvija pievienojas spēcīgai valūtai un ieņems vietu pie galda, kur tiek lemta Eiropas nākotne,“ intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidents Mario Dragi.

Viņš gan uzsvēra, ka Latvija ir tikai ceļa sākumā, un šis nebūtu īstais brīdis ļauties atpūtai, jo priekšā vēl gana daudz izaicinājumu.

„Latvijai ir jāturpina iesāktais ceļš, un tas jābalsta uz trim pīlāriem – fiskālās korekcijas, finanšu stabilitāte un, iespējams, pats būtiskākais visā eirozonā – konkurētspēja. Tas noteikti būs izaicinājums, tāpat kā visiem citiem. Bet jūs redzējāt krīzi eirozonā. Un dažas valstis to piedzīvoja tāpēc, ka tās pārāk atslāba līdz ar eiro ieviešanu un neveica nepieciešamās reformas, un zaudēja konkurētspēju. Un brīdī, kad globālā finanšu krīze iestājās, tās bija valstis, kuras cieta vissmagāk,” sacīja Dragi.

Viņš arī izteicās, ka nešaubās par eirozonas nākotni, jo galu galā kameras priekšā esot cilvēks, kurš sacījis, ka ECB darīs pilnīgi visu, kas nepieciešams. Savukārt vaicāts, vai pareizs ir uzskats, ka līdz ar pievienošanos eirozonai Latvija zaudēs daļu tās neatkarības, Dragi neslēpa, ka ar savu suverenitāti valstīm ir jādalās.

„Mēs visi par to esam domājuši, visas valstis un Eiropas pilsoņi par to ir domājuši. Bet kas ir mainījies - pasaule ir kļuvusi globāla, un globālā pasaulē nav nekādas jēgas runāt par nacionālo suverenitāti. Lai suverenitāti saglābātu, to ir nepieciešams dalīt. Citādi to nāksies zaudēt pilnībā,” teica Dragi.

Latvija eirozonai pievienosies līdz ar nākamā gada sākumu. Tiesa, cenas veikalos eiro dažviet ir norādītas jau šobrīd.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti