«DPD Latvija» videi draudzīgāka autoparka izveidē investēs vairāk nekā 3 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sūtījumu pārvadātāja SIA "DPD Latvija" plāno esošos piegādes transporta līdzekļus pakāpeniski nomainīt ar videi draudzīgāku autoparku, iegādājoties vairāk nekā 40 elektroauto. Projekta kopējās investīcijas pārsniegtu trīs miljonus eiro, informēja "DPD Latvija".

Videi draudzīgu transporta risinājumu ieviešana plānota visā starptautisko sūtījumu piegādes "DPD grupā", kopumā ieguldot 200 miljonus eiro.

Pakāpeniski – līdz 2025. gadam – alternatīvu transporta risinājumu ieviešana notiks vairāk nekā 225 "DPD grupas" uzņēmumu pārstāvētajās Eiropas pilsētās, tostarp Baltijas valstīs.

No nākamā gada videi draudzīgi transportlīdzekļi pakāpeniski tiks ieviesti arī Baltijas valstu galvaspilsētās – Viļņā tiks iegādāti vairāk nekā 50 elektriskie transportlīdzekļi, Tallinā – 30, bet Rīgā līdz 2022. gadam vairāk nekā 40 elektroauto nomainīs esošo iekšdedzes dzinēju autoparku.

"DPD" Baltijas valstu izpilddirektors Roberts Vilkaitis norādīja, ka videi draudzīga transporta risinājumu ieviešanas programma visās DPD grupa pārstāvētajās valstīs ir viena no iniciatīvām, ko "DPD" īsteno klimata pārmaiņu seku mazināšanai un gaisa kvalitātes uzlabošanai. Vienlaikus tiek veidoti arī jauni un modernizēti sūtījumu šķirošanas centri un noliktavas, paplašināts paku skapju tīkls, dažādots videi draudzīgu transporta risinājumu klāsts.

"DPD grupas" uzņēmumi, investējot vairāk nekā 200 miljonus eiro, iegādāsies 7000 videi draudzīgus transporta līdzekļus un izveidos 3600 elektrisko transportlīdzekļu uzlādes punktus. Alternatīvās enerģijas transporta risinājumu parks tiks veidots no dažādiem transportlīdzekļiem – elektrauto, mazie elektriskie transportlīdzekļi, dabasgāzes transportlīdzekļi, kravas velosipēdi u.c., atbilstoši katra uzņēmuma lokālām piegādes vajadzībām un iespējām.  

Vilkaitis skaidroja, ka "DPD grupas" mērķis ir līdz 2025. gadam pakāpeniski samazināt CO2 emisijas par 30% par sūtījumu, bet ilgtermiņā sasniegt nulles emisijas sūtījumu piegādes rādītājus.

"Videi draudzīgu transporta risinājumu iegāde ļaus mērķtiecīgi virzīties uz ātrāku šī mērķa sasniegšanu un gaisa piesārņojuma mazināšanu pārstāvētajās pilsētās," sacīja Vilkaitis.

"DPD Latvija" apgrozījums 2019. gadā bija 19,864 miljoni eiro, kas ir par 7,1% vairāk nekā 2018. gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 31,7% – līdz 1,06 miljoniem eiro. Uzņēmums reģistrēts 1998. gadā, un tā pamatkapitāls ir 266 136 eiro. "DPD Latvija" pieder Francijā reģistrētai kompānijai "Geopost", liecina LETA informācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti