Domes opozīcijas deputāts: Rīgas 2020. gada budžets būs skarbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas 2020. gada budžets būs diezgan skarbs, un ir jāgatavojas, ka naudas daudzās nozarēs būs mazāk, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Rīgas domes opozīcijas deputāts Dainis Locis (Nacionālā apvienība).

Locis norādīja, ka domes departamentos esot dzirdams uzstādījums samazināt izdevumus. Tas nozīmējot, ka pašlaik Rīga var gatavoties, ka naudas nākamgad būs mazāk.

“Viss kaut kas tiks ņemts nost. Pieņemu, ka griezums būs mazāks izglītības nozarē. Bet būs attiecīgi nozares, kur būs vairāk. Tas nozīmē, ka lēmumi būs skarbi,” sacīja politiķis.

Taujāts par iespējami lielāko naudas sarukumu, Locis minēja pašvaldības kapitālsabiedrības un “Rīgas satiksmi”. “Domāju – tur viennozīmīgi neviens šobrīd nebūs gatavs pielikt kaut ko klāt vēl. Jautājums - uz kādiem samazinājumiem būs gatavi iet,” sacīja domnieks, piebilstot, ka atlaides skolēniem nemainīsies.

Izmaiņas gan varot būt attiecībā uz pensionāru atlaidēm. “Par to ir diezgan daudz runāts, vai viņiem ir jābrauc no rīta līdz  vakaram pilnīgi par brīvu. Varbūt tās ir kaut kādas stundas un daļa. Bet tas izskan kā varbūtības variants,” sacīja Locis.

Viņš arī pauda cerību, ka budžeta veidošana paliks politiķu rokās, nevis iespējamās pagaidu administrācijas uzdevums gadījumā, ja Rīgas dome tiks atlaista. 

KONTEKSTS:

Saistībā ar rosināto Rīgas domes atlaišanu, visticamāk, šis domes sasaukums galvaspilsētas nākamā gada budžetu nepieņems. Šonedēļ domes komitejās sāka darbu pie 2020. gada galvenā finanšu dokumenta, taču pat ar tā iestrādēm pagaidām nesokas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti