Dombrovskis: Ukrainas valdība paveikusi milzīgu darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ukrainas ekonomika atgriezusies pie izaugsmes un valsts valdība pēdējo divu gadu laikā ir izdarījusi milzīgu darbu, intervijā Latvijas Radio pauda eirokomisārs Valdis Dombrovskis.

Viņš norādīja, ka Ukraina ir pārvarējusi krīzi, šogad tās ekonomikai ir prognozēta 1% – 2% izaugsme, nākamgad - jau 3%, ir samazināta inflācija, pieauga valūtas rezervju apjoms, samazināts budžeta deficīts.

Lai gan Ukraina ir ekonomiski un drošības ziņā ļoti sarežģītā situācijā, neraugoties uz šiem apstākļiem, tās valdība īsteno apjomīgu reformu programmu.

No 2014.gada gan iepriekšējā, gan pašreizējā valdība veikusi milzīgu darbu, un mēs redzam, ka tas pamazam sāk nest augļus, nostabilizējot ekonomiku, finanšu sistēmu un piesaistot investīcijas, norādīja Dombrovskis. 

Pašlaik centrālais jautājums ir par uzņēmējdarbības vidi un investīciju piesaisti, un būtiskie šķēršļi tam saistīti ar tiesiskās vides prognozējamību un korupciju valsts pārvaldē, uz to jākoncentrējas, lai varētu straujāk attīstīties, sacīja Dombrovskis.

“Mēs redzam no valdības puses nopietnu vēlmi modernizēt ekonomiku, nopietnu vēlmi sakārtot valsts pārvaldes struktūru, un šo darbu esam gatavi atbalstīt,” norādīja Dombrovskis.

Viņš atzina, ka paveiktā darba pirmos augļus mēs jau redzam - ekonomika atgriezusies pie izaugsmes, bet paies kāds laiks, kamēr to savos maciņos ieraudzīs arī iedzīvotāji. 

“Būtiski ir no reformu kursa nenovirzīties, to paātrināt, un tad to sajutīs arī iedzīvotāji,” sacīja Dombrovskis.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti