Dombrovskis saņems arī EK tirdzniecības komisāra portfeli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas vietnieks Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība") saņems Eiropas Komisijas tirdzniecības komisāra portfeli, paziņojusi EK priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena.

Iepriekšējais ES tirdzniecības komisārs Fils Hogans atkāpās no amata, kad izpelnījās pārmetumus par Īrijā Covid-19 krīzes dēļ noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Savukārt Īrijas izvirzītajai pārstāvei darbam EK, Eiropas Parlamenta (EP) pirmajai viceprezidentei Mairedai Makginesai Leiena nolēmusi uzticēt finanšu pakalpojumu, finanšu drošības un kapitāla tirgu komisāres amatu, vēsta aģentūra LETA.

Dombrovskis, kura viceprezidenta amata oficiālais nosaukums ir "priekšsēdētājas izpildvietnieks" un kura atbildības jomas šajā postenī ir ekonomika cilvēku labā un tirdzniecība, "uzņemsies atbildību par tirdzniecības portfeli" un kopā ar ekonomikas komisāru Paolo Džentiljoni no Itālijas turpinās pārstāvēt EK eirogrupā, preses brīfingā Briselē norādīja Leiena.

Hogans izpelnījās nopēlumu, jo augustā Īrijā apmeklēja kāda golfa kluba jubilejas svinības, ar to pārkāpjot ierobežojumus, kas Covid-19 krīzes dēļ noteikti Īrijā. Pasākumā bija 80 cilvēku, lai gan maksimāli pieļaujamais viesu skaits Īrijā ir 50.

Paziņojumā par atkāpšanos Hogans atzina savu kļūdu un pauda dziļu nožēlu par notikušo; viņaprāt, atrodoties valsts dienestā, jāievēro augsti uzvedības standarti, tāpēc saprotamas sabiedrības dusmas.

Savukārt politikas eksperti norāda, ka komisāra demisija laikā, kad notiek “Brexit” sarunas, var radīt papildu problēmas Eiropas Komisijai. Arī jaunā komisāra apstiprināšanas process var būt sarežģīts.

Skandāla dēļ no amata jau iepriekš atkāpās cita vakariņu dalībniece – Īrijas lauksaimniecības ministre.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti