Rīta Panorāma

Nemēslojiet mežā! Intervija ar Cūkmenu.

Rīta Panorāma

Intervija ar Lauru Grozu un Vjačeslavu Kaščejevu

Intervija ar Eiropas Komisijas viceprezidentu eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdi Dombrovski

Dombrovskis: Pastāv iespēja samazināt «Gazprom» gāzes cenu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ja izdosies pierādīt „Gazprom” nepamatotu cenu paaugstināšanu gāzei, uz ko šonedēļ norādīja Eiropas Komisija (EK), tad pastāv iespēja gāzes cenu samazināt, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Eiropas Komisijas viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis („Vienotība”).

Lieta saistībā ar „Gazprom” sākta jau 2012.gadā, un tagad EK ir sagatavojusi iebildumus, kur norādījusi provizorisko viedokli par iespējamiem pārkāpumiem, skaidroja Dombrovskis.

Ja tiks pierādīts, ka „Gazprom” cenu nepamatoti paaugstināja, tas var novest pie cenu samazināšanas, pauda EK viceprezidents.

Pretēji Dombrovska paustajam iepriekš eksperti gan bija skeptiski par iespējām gāzes cenas samazināt. Viņi paredz, ka “Gazprom” viegli nepadosies un tuvāko gadu laikā, iespējams, pat centīsies panākt augstākas cenas.

Dombrovskis gan argumentēja, ka voluntāri mainīt gāzes cenas aprēķināšanu pašlaik nevarēs. Taču nosacījumus varēs mainīt brīdī, kad pienāks laiks nākamā līguma parakstīšanai. Tāpēc Latvijai ir svarīgi panākt alternatīvas gāzes piegādes.

Jau ziņots, ka EK oficiāli izvirzījusi apsūdzību koncernam „Gazprom” ļaunprātīgā tirgus stāvokļa izmantošanā, pārkāpjot pretmonopola likumdošanu.

"Gazprom" gan nekavējoties noraidījis izskanējušos pārmetumus. Kompānija apgalvo, ka stingri ievēro visas starptautisko tiesību normas un to valstu likumdošanas, kur „Gazprom” darbojas. Cenu veidošanas princips esot atbilstošs standartiem, ko pielieto arī citi gāzes ražotāji un eksportētāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti