Rīta Panorāma

Skatuves mākslas festivāls "Patriarha rudens"

Rīta Panorāma

Dzīvais vides objekts "Mūsdienu vergs Oļegs"

Intervija ar Valdi Dombrovski

Dombrovskis: Nākamā gada budžetā ES fiskālās disciplīnas uzstādījumi tiks pildīti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nākamā gada budžetā Eiropas Savienības (ES) fiskālās disciplīnas uzstādījumi tiks pildīti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība"), kurš jaunajā EK sastāvā izraudzīts par izpildviceprezidentu finanšu pakalpojumu un ekonomikas jomā.

"Oficiāli EK savu viedokli varēs sniegt tad, kad budžets būs EK. Tam jānotiek līdz 15. oktobrim. Esam runājuši ar [premjeru Krišjāni] Kariņu ("Jaunā Vienotība") un [finanšu ministru Jāni] Reiru ("Jaunā Vienotība). Kopumā nākamā gada budžetā ES fiskālās disciplīnas uzstādījumi tiks pildīti," teica Dombrovskis. Viņš gan atzina, ka, salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, Latvijai ir lielākais budžeta deficīts. Tas zināmā mērā ir saistīts ar nodokļu reformas negatīvo ietekmi uz budžetu aptuveni 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta pieauguma, atzina Dombrovskis.

KONTEKSTS:

Dombrovskis bija EK viceprezidents un atbildīgs par eiro un sociālā dialoga jautājumiem. Tagad Dombrovskim piedāvāts koordinēt darbu pie tādas ekonomikas, kas darbojas cilvēku labā, kā arī būt par finanšu pakalpojumu komisāru. Tāpat viņam paredzēts trešais EK vadītāja izpildvietnieka postenis.

Nākamās EK prezidentes Urzulas fon der Leienas komisijas piedāvājumu pilnvaru termiņam no 2019. līdz 2024. gadam veido 27 komisāri – pa vienam no katras Eiropas Savienības dalībvalsts, izņemot Lielbritāniju. Eiropas Parlaments par jaunās EK sastāvu varētu balsot 23. oktobrī. Pirms tam deputāti uzklausīs kandidātus uz augstajiem amatiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti