Krustpunktā

EP vēlēšanas. Studijā Jānis Dinēvičs no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas

Krustpunktā

Žurnālisti - par Eiropas Parlamenta vēlēšanu organizatoriskām ķibelēm un citiem notikumiem

EP vēlēšanas gaidot. Studijā - Valdis Dombrovskis no Jaunās Vienotības

Dombrovskis: Latvijai nepieciešams pārvarēt vidēju ienākumu slazdu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijai nepieciešams pārvarēt vidēju ienākumu slazdu, kā arī jāliek uzsvars uz zinātnes un inovāciju atbalstu, intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" sacīja partijas "Jaunā Vienotība" saraksta līderis Eiropas Parlamenta vēlēšanām, Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis.

Politiķis vērsa uzmanību uz to, ka pēc ekonomiskajiem rādītājiem Latvija nav starp augstākajām vietām Eiropas Savienībā. Taču esot par savienības dalībvalsti, Latvija 15 gados ir pietuvinājusies bloka vidējam ekonomiskajam līmenim, sasniedzot vairāk nekā 60% no tā.

"Esam piedzīvojuši smagu krīzi. Latvija tuvojas Eiropas Savienības vidējam līmenim. Latvijai jāpārvar vidēju ienākumu slazds. Vidējā alga 1000 eiro apmērā parāda, ka Latvija nevar turpināt ar tā dēvēto zemo algu modeli. Augot ekonomikai, ir jāceļ pensijas un sociālie maksājumi. Liels uzsvars ir jāliek uz zinātnes un inovāciju atbalstu, uz jaunajām tehnoloģijām. Atslēgas vārds ir produktivitāte un mērķtiecīgs darbs ienākumu nevienlīdzības mazināšanai," tā Dombrovskis.

Komentējot partijas "Jaunā Vienotība" darbu pēdējo gadu laikā, Dombrovskis norādīja, ka politiskais spēks ir izgājis cauri dziļai iekšējai krīzei, kuras laikā tika sasniegta robeža, kad nācās pārskatīt darbības veidu. Bez šādas pārskatīšanas politiskās nākotnes "Jaunajai Vienotībai" nebūtu, pieļāva Dombrovskis.

KONTEKSTS:

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas notiks 25. maijā, bet līdz tam no 22. maija iespējams nobalsot iepriekš. No Latvijas tiks ievēlēti astoņi EP deputāti, un par šiem mandātiem cīnīsies 16 partijas un 246 deputāta kandidāti jeb vairāk nekā 30 par vienu mandātu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti