Dombrovskis: Latvija aizvien ir starp straujāk augošajām Eiropas ekonomikām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvija joprojām stabili ierindojas starp straujāk augošajām Eiropas ekonomiskām, Latvijas Radio sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis („Vienotība”).

Kopš iepriekšējām prognozēm Latvijas ekonomikas izaugsmes prognoze ne šogad, ne nākamajā gadā nav mainīta, attiecīgi tā ir – 2,9% (2015.gadā) un 3,6% (2016.gadā) robežās, norādīja Dombrovskis.

„Tas nozīmē, ka Latvija joprojām stabili ierindojas starp straujāk augošajām Eiropas ekonomikām,” sacīja Dombrovskis.

Savukārt izaugsmes riski saistīti ar ārējiem faktoriem, un attiecībā uz Latviju un Baltijas valstīm tā ir situācija Ukrainā un ekonomiskās situācijas pasliktināšanos Krievijā.

Iepriekš Eiropas Komisija publicējusi prognozi, paredzot ekonomisko izaugsmi visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, taču brīdinot, ka bloka valstīm aizvien jāveic reformas, ziņo aģentūra AFP.

Pirmo reizi kopš 2007.gada visām 28 ES valstīm prognozēta izaugsme.

Kā skaidro Eiropas Komisija, bloka ekonomiku veicinošie faktori ir naftas cenu kritums, zema eiro vērtība un arī Eiropas Centrālās bankas izsludinātie stimulēšanas pasākumi. Komisija prognozē, ka bloka ekonomika šogad palielināsies par 1,7%, salīdzinot ar 1,3% izaugsmi pagājušajā gadā. Savukārt 2016.gadā izaugsme varētu būt vēl lielāka, pārsniedzot divus procentus.

Kaut arī problēmas rada ģeopolitiskais saspīlējums, finanšu tirgus nepastāvība, vājā investīciju vide un pārāk zemā inflācija, Valdis Dombrovskis uzskata, ka Eiropa atrodas nozīmīgās krustcelēs – sāk kļūt redzami reformu rezultāti un pastāv atbilstoši ekonomikas apstākļi noturīgai izaugsmei un darba vietu radīšanai.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti