Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Eviju Papuli

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Imantu Mitrošenoku

Intervija ar Valdi Dombrovski

Dombrovskis: Īstenojot reformas, Grieķija jau nākamgad varētu atgriezties pie izaugsmes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ja tiek īstenotas nepieciešamās reformas, tad jau nākamgad Grieķija varētu atgriezties pie ekonomiskās izaugsmes, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Eiropas Komisijas viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Dombrovskis norādīja, ka pie pārdomātas finansiālās politikas Grieķijai aizvien ir iespēja strauji atkopties. Turklāt pie izaugsmes varētu atgriezties jau nākamgad, ja vien tiek īstenotas reformas.

Lai gan viņš atzīst, ka daudzās valstīs, arī Latvijā, noskaņojums pret Grieķiju ir negatīvs, tomēr tās haotiska aiziešana no eirozonas nebūtu ieguvums pārējām dalībvalstīm.

Tāpat viņš atzina, ka, vērtējot procentuāli iekšzemes kopproduktam, Grieķijai jāveic apjomīgāki taupības pasākumi, nekā to savulaik īstenoja Latvija.

Ziņots, ka Grieķija ir lūgusi eirozonai piešķirt tai jau trešo aizdevumu. Pretī Grieķija ir gatava realizēt smagas reformas valsts pārvaldē, nodokļu un pensiju sfērā, kā arī citās jomās. Šo lēmumu ir akceptējis Grieķijas parlaments.

Taču tagad visām eirozonas dalībvalstīm jālemj, vai deleģēt savus pārstāvjus uz Eiropas institūcijām sarunām ar Grieķiju par jauna aizdevuma piešķiršanu. To jau paveikušas vairākas valstis, tostarp Somija, Vācija un arī Latvija.

Pēc tam, ja sarunas būs sekmīgas, katra eirozonas valsts jau varētu lemt par Grieķijas atbalstīšanu no Eiropas Stabilitātes mehānisma līdzekļiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti