Dombrovska valdība pēdējā sēdē spriedīs par zemes pārdošanu ārzemniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdien Valda Dombrovska ("Vienotība") valdība pulcēsies uz savu pēdējo sēdi, kurā cita starpā, plānots iekļaut arī pretrunīgi vērtētos grozījumus likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos”. Daļa lauksaimnieku ir pārliecināti, ka likuma grozījumi jāpieņem pēc iespējas ātrāk, un lai paustu savu nostāju, otrdien pulcēsies uz piketu pie valdības ēkas.

Lauksaimniecības zemes pircējiem turpmāk obligāti būs jāsāk zemes apsaimniekošana trīs gadu laikā no tās iegādes, bez tam pircējiem arī jābūt reāli strādājošiem lauksaimniekiem vai lauksaimniecības izglītību guvušiem speciālistiem, vai arī tiesīgiem saņemt tiešo maksājumus - to paredz jaunie likuma grozījumi.

Daļa lauksaimnieku ir pārliecināti, ka grozījumus likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos” jāpieņem bez kavēšanās, lai pasargātu Latvijas ražojošos lauksaimniekus no pārmērīgām ar spekulācijām ar lauksaimniecības zemi.

Tiesa, izskan arī pretēji viedokļi - Latvijas Lauksaimniecības attīstības padome ir pārliecināta, ka likumā plānotie ierobežojumi liegs lielai daļai Latvijas zemes īpašnieku brīvi rīkoties ar savu īpašumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti