«Dogo» ražotājs vēršas tiesā pret vetārstiem ar teju pusmiljona eiro prasību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Suņu barības „Dogo” ražotājs „Tukuma straume” vērsies tiesā pret 17 fiziskām un juridiskām personām par informācijas izplatīšanu, kas saista „Dogo” barību ar suņu barības vada paplašināšanos. “Tukuma straume” vēlas no atbildētājiem piedzīt 458 411 eiro.

Starp atbildētājiem ir slimības izpētes grupas vadītāja Ilze Matīse-Van Houtana, Latvijas Veterinārārstu biedrības vadītāja Māra Viduža un vairāki praktizējoši vetārsti.

“Izveidojusies ir absurda situācija, kad šauru cilvēku grupa vairāk nekā gada garumā bez jebkādiem zinātniskiem pierādījumiem, faktiem un pretrunā ar valsts institūciju slēdzieniem ir atļāvusies nepamatoti nomelnot mūs kā veiksmīga ražotāja izveidotu preču zīmi un produkciju, kas ir īstenībā iemantojusi pircēju uzticību un lojalitāti. Tas izskatās pēc apzinātas ļaunprātības ar mērķi atbrīvot vietējo tirgu importa precei,” norādīja “Tukuma straumes” valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks.

Tāpēc uzņēmums vērsies tiesā, lūdzot pārtraukt nomelnot tā ražoto produkciju, kā arī segt radītos zaudējumus.

“Tukuma Straume” valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

Jau ziņots, ka veterinārārsti pirmos trauksmes zvanus par suņu barības vada dilatācijas uzliesmojumu sāka zvanīt vairāk nekā pirms gada. Latvijā pēkšņi uzliesmoja iepriekš reta saslimšana.

Pētnieku veterinārārstu grupa aptaujāja saslimušo suņu saimniekus un atklāja, ka 94% no tiem ir savus suņus ēdinājuši ar „Tukuma straumes” ražoto barību “Dogo”. Tomēr Pārtikas un veterinārais dienests šajā barībā neko normām neatbilstošu neatklāja.

"Tukuma straume" piedāvāja ziedot pētījumam nepieciešamos 32 000 eiro, tomēr Latvijas Veterinārārstu biedrība piedāvājumu noraidīja, lēmumu pamatojot ar vēlmi saglabāt objektivitāti. Tāpēc Veterinārārstu biedrība nolēma pati meklēt slimības cēloņus. Neatkarīgam pētījumam saziedoti visi nepieciešamie aptuveni 31 000 eiro, un pētījums ir uzsākts. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti