Dod zaļo gaismu «DelfinGroup» akciju sākotnējam piedāvājumam biržā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 21. septembra padomes sēdē ir apstiprinājusi Latvijas finanšu koncerna AS "DelfinGroup" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu. Tādejādi "DelfinGroup" būs pirmais uzņēmums kopš 2017. gada, kas veiks akciju IPO "Nasdaq Riga", informēja FKTK.

IPO parakstīšanās uz "DelfinGroup" akcijām notiks no šā gada 28. septembra līdz 11. oktobrim. Tajā varēs piedalīties jebkurš privātais investors no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un institucionālie investori no Latvijas un atsevišķi izvēlētām Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstīm, kā arī citi institucionālie investori saskaņā ar akciju IPO prospektu.

Minimālais ieguldījuma apjoms ir viena akcija. "DelfinGroup" ir tiesīga izteikt akciju publisko piedāvājumu līdz 7 300 000 akcijām (tas var tikt palielināts par 1 095 000 akcijām līdz 8 395 000 akcijām) ar cenu 1,52 eiro par akciju.

""DelfinGroup" mērķis uzreiz pēc IPO ir uzsākt akciju kotāciju biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā, kurā šobrīd ir tiek kotēti 32 Baltijas uzņēmumi, tostarp tikai trīs no Latvijas.

"DelfinGroup" jau ilgstoši ir pelnošs uzņēmums ar pārbaudītu un uz finanšu tehnoloģijām balstītu biznesa modeli, atzīstamu korporatīvo pārvaldību, skaidri definētu un pievilcīgu dividenžu politiku, kā arī ar ilgu un veiksmīgu pieredzi biržā ''Nasdaq Riga'' kā obligāciju emitentam. IPO kalpos kā pamats uzņēmuma tālākai attīstībai, kā arī veicinās uzņēmuma straujāku izaugsmi nākotnē," sacīja "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

IPO rezultātā "DelfinGroup" plāno piesaistīt jaunu kapitālu līdz 12,76 miljonu eiro apjomā. Viss piesaistītais kapitāls tiks izmantots uzņēmuma tālākai izaugsmei, kā arī lai samazinātu uzņēmuma finansējuma izmaksas. IPO procesā neviens no pašreizējiem "DelfinGroup" akcionāriem savas akcijas nepārdos.

Saskaņā ar "DelfinGroup"' apstiprināto dividenžu politiku, uzņēmums ik ceturksni dividendēs izmaksās līdz 50% no iepriekšējā ceturkšņa peļņas (ceturkšņa dividendes). Papildus tam reizi gadā pēc gada pārskata apstiprināšanas tiek paredzēta arī iespēja veikt papildu dividenžu izmaksu (gada dividendes), informēja uzņēmumā.

AS "DelfinGroup" IPO procesa finanšu konsultanti ir "LHV banka" un zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

"DelfinGroup" ilgtermiņa finanšu mērķi paredz, ka līdz 2024. gada beigām uzņēmums dubultos konsolidēto neto kredītportfeli un tas pārsniegs 70 miljonus eiro. Pakāpeniski kāpinot rentabilitāti, uzņēmums 2024. gadā plāno sasniegt 17,6 miljonu eiro EBITDA, kā arī 12,9 miljonu eiro peļņu pirms nodokļiem.

Uzņēmuma pamatkapitālu pašlaik veido 40 000 000 akcijas ar nominālvērtību 0,1 eiro par akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti