«Dobeles dzirnavnieks» noliedz nodokļu parādus un sola pārsūdzēt VID lēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Uzņēmumā “Dobeles dzirnavnieks”, kura īpašumus nodokļu parādu dēļ apķīlājis Valsts ieņēmumu dienests (VID) apķīlājis, uzsver, ka tam nav nodokļu parādu. Uzņēmums grasās pārsūdzēt VID pieņemto lēmumu.

Paziņojumā medijiem uzņēmums uzsver, ka nodokļi maksāti savlaicīgi un pilnā apmērā. “Dobeles dzirnavnieks” uzskata, ka VID nepamatoti piemērojis papildus pievienotās vērtības nodokļa (PVN) aprēķinu par atsevišķiem darījumiem, atsaucoties uz uzņēmuma piegādātāju veiktajām darbībām. Tādā veidā tam esot uzlikta nesamērīgi liela atbildība par piegādātāju un starpnieku darbībām.

“Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas minētais VID lēmums saistīts ar vairākiem darījumiem ar mūsu piegādātājiem. Uzskatām, ka nepienācīgi ir izvērtēti lietas faktiskie apstākļi un līdz ar to absolūti nepamatoti uzņēmumam piemērots papildus pievienotās vērtības nodokļa aprēķins, pamatojoties uz piegādātāju un viņu starpnieku veiktajām darbībām,” paziņojumā medijiem norādīja AS “Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Komentējot šo situāciju, uzņēmumā arī norāda uz nepieciešamību ieviest Latvijā reversā PVN maksājuma principu, lai sakārtotu PVN maksāšanas kārtību. “Izejvielu iepirkumi ir sarežģīti, parasti saistīti ar vairāku piegādātāju secīgiem darījumiem. Tāpēc jau vairāk nekā divus gadus kopīgi ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju esam mudinājuši valsts uzraugošās iestādes ieviest reversā PVN maksāšanas kārtību arī graudu pārstrādē. Tas nodrošinātu to, ka gala iepircējs ir pilnībā atbildīgs par PVN apmaksu, un tad mēs, “Dobeles dzirnavnieks”, varētu uzņemties pilnu atbildību arī par piegādātāju PVN nomaksu budžetā," pauž Amsils.

Mediji iepriekš jau ziņoja, ka Valsts ieņēmumu dienests apķīlājis visus akciju sabiedrības “Dobeles dzirnavnieks” īpašumus, jo uzņēmuma ir 1,9 miljonu eiro nodokļu parāds.

Tomēr VID oficiālajā informācijā par uzņēmumu nodokļu nomaksu “Dobeles dzirnavnieka” parāds nav uzrādīts, noskaidroja LTV žurnālisti.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti