Rīta Panorāma

Skype intervija ar Santu Batuhtinu-Bangu

Rīta Panorāma

Skype intervija ar Krišjāni Kariņu

Skype intervija ar Kristapu Amsilu

«Dobeles dzirnavnieks»: Martā vairākkārtīgi pieauguši makaronu, miltu un griķu tirdzniecības apjomi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Aizvadītā mēneša laikā Latvijā vairākkārtīgi pieauguši tādu ilgi glabājamu pārtikas produktu kā makaronu, miltu un griķu tirdzniecības apjomi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja AS “Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

"Kārtīgu uzvaras gājienu svinējuši" griķi, bet pieprasīti bijuši arī citi produkti, kas tiek gatavoti no graudaugiem. "Principā populārākie pārtikas produkti ir visās grupās ar ilgu derīguma termiņu - makaroni, pastas, milti. Griķi svinēja kārtīgu uzvaras gājienu. Martā milti, pārslas uzrādīja [pārdošanas pieaugumu] 2 - 2,5 reizes, bet griķi četras reizes," sacīja Amsils.

Saistībā ar straujo pieprasījuma pieaugumu “Dobeles dzirnavnieks” strādā ārkārtas režīmā. "Esam maksimāli mobilizējušies, mēģinām paveikt teju neiespējamo apjomu ziņā, lai spētu nodrošināt pieprasījumu. Esam pieņēmuši jaunus darbiniekus - paldies Dievam, mums nav jādomā par optimizēšanu. Mūsu uzdevums ir pareizi saplānot un izdarīt maksimālo. Latvijā salīdzinājumā ar citām valstīm pārtikas ražošana ir ļoti attīstīta. Mūsu ražošanas jaudas ir tik lielas, ka spēj pilnībā nodorošināt Latviju un paliek vēl pāri," uzsvēra Amsils.

Viņš atzina, ka ir cietuši uzņēmuma eksporta tirgi, bet situācija stabilizējusies un normalizējusies. "Pievēršamies eksporta pasūtījumiem, kuri ir iestrēguši un stāv rindā uz izpildi," sacīja Amsils.

KONTEKSTS:

Covid-19 vīruss Latvijā pirmoreiz konstatēts 2020. gada 2. martā. 25. martā pirmo reizi ir konstatēts, ka vīruss cirkulē sabiedrībā. Lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos Latvijā, 12. martā tika nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju līdz 14. aprīlim, nosakot arī stingrus pulcēšanās ierobežojumus. Otrdien, 7. aprīlī, ārkārtējo situāciju pagarināja vēl par mēnesi – līdz 12. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti