«Dobeles dzirnavnieks» ieguldīs 7 miljonus graudu uzglabāšanas torņos un kaltē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

AS “Dobeles dzirnavnieks” nākamgad graudu pieņemšanas, uzglabāšanas un pirmapstrādes jaudas palielināšanā plāno ieguldīt vairāk nekā septiņus miljonus eiro. Paredzēts uzbūvēt 15 jaunus graudu uzglabāšanas torņus, kapacitāti palielinot par 64 000 tonnu, kā arī izveidot vēl vienu graudu kalti, informē uzņēmumā.

2018. gadā tiks uzbūvēti 12 graudu torņi, kuru kopējā uzglabāšanas jauda būs 54 000 tonnu, un trīs mitro graudu torņi, kuru uzglabāšanas jauda būs 10 000 tonnu, kā arī jauna graudu kalte. Noslēdzot investīciju projektu, kopējā "Dobeles dzirnavnieks" graudaugu uzglabāšanas kapacitāte sasniegs vairāk nekā 230 000 tonnu graudu.

Projekta realizācijai plānots piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, izmantot aizņēmumu bankā un ieguldīt paša uzņēmuma līdzekļus.

"Uzņēmuma graudu pārstrādes apjomi ik gadu pieaug. Piemēram, pagājušajā gadā atklājām jaunu pārslu ražotni un nupat noslēdzām investīciju projektu ar mērķi dubultot tās jaudu. Paredzam, ka jau nākamgad pārstrādāsim vairāk nekā 250 000 tonnu graudu, tāpēc paralēli attīstām un pilnveidojam graudu pieņemšanu, uzglabāšanu un pirmsapstrādi," saka "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Uzņēmumā piebilst, ka "Dobeles dzirnavnieks" šogad ražu pieņēma ne tikai Dobelē, bet arī Aucē un Gulbenē, kā arī vasaras sākumā tika pabeigta graudu uzglabāšanas torņu izbūve Dobelē, ieguldot 6,5 miljonus eiro. Tas ievērojami palielināja uzņēmuma graudu uzglabāšanas kapacitāti, kas pašlaik ir vairāk nekā 160 000 tonnu.

"Dobeles dzirnavnieks" 2016.gadā strādāja ar 89,771 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 8,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,4 reizes - līdz 2,713 miljoniem eiro. "Dobeles dzirnavnieka" galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana, vēsta LETA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti