«Dobeles dzirnavnieks» grasās pirkt «Rīgas dzirnavnieka» īpašnieku – Lietuvas «Baltic Mill»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas pārtikas ražotājs AS "Dobeles dzirnavnieks'' šā gada pavasarī parakstīja līgumu par AS "Rīgas dzirnavnieks" īpašnieka – Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmuma AB "Baltic Mill" – 100% kapitāla daļu iegādi. Darījumam vēl nepieciešams saņemt konkurences uzraugu akceptu, informēja "Dobeles dzirnavniekā".

"Šobrīd esam iesnieguši ziņojumus par tirgus dalībnieku apvienošanos visu trīs Baltijas valstu Konkurences padomēm un ar nepacietību gaidām, kad varēsim sākt darbu pie jaunu produktu attīstīšanas," norādīja AS "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu no Konkurences padomēm gaidāms nākamā gada sākumā.

Amsils teica, ka šis būs ļoti būtisks solis uzņēmuma attīstībā: "Tas ļaus mums ne tikai attīstīt plašāku produktu sortimentu vietējam tirgum, bet būtiski stiprinās mūsu iespējas konkurēt globālā mērogā un apmierināt klientu pieprasījumu tirgos, kur produktu pasūtījumu apjomi un piegādes termiņi ir gana izaicinoši. Tikai iegūstot papildus ražošanas jaudas, mēs nezaudēsim uzņemto tempu un iespējami drīzāk varēsim nostāties blakus pasaules lielākajiem spēlētājiem."

Kompānijā atzīmēja, ka "Dobeles dzirnavnieks" pēdējo gadu laikā audzis strauji, atklājot jaunas un inovatīvas ražotnes, kā arī būtiski modernizējot esošās. Uzņēmums 10 gadu laikā vairāk nekā dubultojis savu apgrozījumu, 2020. gadā sasniedzot 170,1 miljonu eiro, un ik gadu uzstāda arvien jaunus eksporta apgrozījuma rekordus, pērn to kāpinot par 48%.

10 gadu laikā "Dobeles dzirnavnieks" no vietējā uzņēmuma ar salīdzinoši nelieliem eksporta apjomiem spējis kļūt par lielāko pastas ražotāju Ziemeļeiropā un vienu no lielākajiem BIO pārslu ražotājiem Eiropas Savienībā, norādīja "Dobeles dzirnavniekā".

Pēc darījuma īstenošanas AS “Dobeles dzirnavnieks” plāno investēt Lietuvas graudu pārstrādātāja ražotņu modernizēšanā un paplašināšanā,

kas ļaus attīstīt ražošanu un sniegt nopietnu atbalstu uzņēmumu grupas kopējās eksportspējas celšanā.

Tā kā Latvijā šobrīd trūkst iespējas pārstrādāt griķus industriālos apjomos un Latvijā augušie griķi tiek vesti uz ārvalstu rūpnīcām, "Rīgas dzirnavniekā" plānots izveidot griķu pārstrādes infrastruktūru. Tāpat tiek plānots uzsākt vairāku jaunu, inovatīvu produktu ražošanu, nodrošinot patērētājiem plašāku kvalitatīvu vietējo produktu klāstu, skaidroja "Dobeles dzirnavniekā".

 "Baltic Mill" grupai pieder vairāki graudu pārstrādes un pārtikas ražošanas uzņēmumi Baltijas valstīs – vienas no vecākajām un lielākajām dzirnavām "Malsena Plius" un makaronu ražotājs "Amber Pasta" Lietuvā, “Rīgas dzirnavnieks“ Latvijā un “Balti Veski“ Igaunijā. 

KONTEKSTS:

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Dobeles dzirnavnieks" reģistrēts 1991. gadā un tā pamatkapitāls ir 3,897 miljoni eiro. Kompānija 2019. gadā strādāja ar 129,639 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 10,5% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 27,4% un bija 4,198 miljoni eiro.

Kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas graudu ražotājs "Tartu Mill". Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti