Dienas ziņas

Laukos sāk uzņēmējdarbību

Dienas ziņas

Nīkrāces skolēni uzvar konkursā

Dobelē atklāta pārslu ražotne

Dobelē atklāj pārslu ražotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dobelē trešdien, 23.novembrī, atklāta pārslu ražotne, kuras izveidē ieguldīti vairāk nekā seši miljoni eiro. Uzņēmumā ražo trīspadsmit dažādu veidu pārslas, arī uzņēmuma ''Dobeles dzirnavnieks'' pirmos ekoloģiskās līnijas  produktus. 

Līdz ar ražotnes izveidi graudaugu pārstrādes apjoms uzņēmumā palielināsies.  

Pirms četriem gadiem Dobelē atkal sāka ražot makaronus, bet tagad līdzās izveidota arī pārslu ražotne.  Pēdējo sešu gadu laikā uzņēmumā ''Dobeles dzirnavnieks'' šis ir jau astotais īstenotais investīciju projekts. Vienā stundā šajā ražotnē tiek saražotas divas tonnas dažādu graudaugu pārslu produktu.

“Mēs plānojam, ka no kopējā saražotā apjoma 70% ies uz eksportu. Mājas tirgū paliks aptuveni 30%,” stāstīja “Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Ar mājas tirgu uzņēmuma vadītājs domā visas Baltijas  valstis, bet  graudaugi gan  tikšot iepirkti no vietējiem Latvijas zemniekiem. Izņēmums varētu būt vien neražas gads. Par to visvairāk gandarīti tie graudu audzētāji, kuru lauki nav piemēroti kviešu audzēšanai.

“Mums ir nelabvēlīgais apvidus Bārbeles pusē, un tur ir tik švakas zemes, ka, izņemot auzas un rudzus, tur nekas cits negrib augt. Tāpēc jāmēģina audzēt, jāmēģina mācīties audzēt auzas. Skatīsimies. Iespēja vismaz ir, kur nodot,” atzina saimniecības “Līvāni” īpašnieks Edgars Latūns.

Sešu gadu laikā uzņēmums “Dobeles dzirnavnieks” attīstībā investējis 55 miljonus eiro.  Katra jauna ražotne palielina arī darbinieku skaitu. Pašreiz šeit darba vietas raduši 245 iedzīvotāji, kas ir par 90 vairāk nekā 2010. gadā. Septiņas jaunas darba vietas devusi arī pārslu ražotne.

“”Dobeles dzirnavnieks” ir tas piemērs, kurš no sena, mums labi zināma uzņēmuma ir izaudzis un izgājis visas attīstības fāzes, kas ir svarīgas, lai uzņēmums ietu līdz laikam. Jā, “Dobeles dzirnavnieks” pieder igauņu īpašniekam, bet tas pierāda, cik šī sinerģija ir veiksmīga,” norādīja Darbadevēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Jaunā ražošanas līnija ļaus palielināt graudaugu pārstrādes apjomus par apmēram 10%, sasniedzot 220 000 tonnu gadā. Pārslu ražotnes izveide izmaksājusi 6,4 miljonus eiro, no kuriem daļa ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti