Dīzeļvilcienu iepirkumam pieteikumus iesnieguši 5 kandidāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Interesi piedalīties AS “Pasažieru vilciens” iepirkumā par astoņu jaunu dīzeļvilcienu piegādi  izteikuši pieci pretendenti – “Metrovagonmaš”, “Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A.”, “Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A.”, “Public Joint Stock Company "Kryukovsky Railway Car Building Works"” un “Stadler Polska Sp. z o.o”, informēja “Pasažieru vilciens”.

Uzņēmuma iepirkuma komisija piektdien, 19. jūnijā, ir atvērusi Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) iesniegtos kandidātu pieteikumus un nekavējoties sāks vērtēt to  atbilstību kandidātu atlases kritērijiem.

Kandidātus, kuru pieteikumus atzīs par atbilstošiem, uzaicinās iesniegt savus piedāvājumus sarunu procedūras 2. kārtā. Šajā kārtā atbilstoši nolikumā noteiktajām prasībām tiks izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums.

AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis norādīja, ka “šajā iepirkumā viens no būtiskākajiem kritērijiem ir ātrs vilcienu piegādes laiks un visiem astoņiem jaunajiem vilcieniem jābūt piegādātiem jau līdz 2023. gada 30. novembrim”.

Līdz ar to pieci kandidāti, kuri izrādījuši interesi piedalīties dīzeļvilcienu iepirkumā, ir ļoti labs rezultāts, “kas šajā iepirkumā nodrošina konkurenci, un mēs varēsim iegādāties saimnieciski izdevīgāko no visiem piedāvājumiem”, pauda Grigulis.

“Līgumu par dīzeļvilcienu piegādi plānots parakstīt līdz šī gada beigām, tas nozīmē, ka nepilnu trīs gadu laikā  iepirkuma uzvarētājam vilcieni būs jāuzprojektē, jāsaražo, jāpiegādā un arī jāsertificē,” skaidroja Grigulis.

KONTEKSTS:

Iepirkumu par astoņu jaunu dīzeļvilcienu piegādi “Pasažieru vilciens” izsludināja 2. maijā. Sākotnējais pieteikumu iesniegšanas termiņš bija š.g. 5. jūnijs, taču pēc potenciālo piegādātāju lūgumiem, kas pamatoti ar ārkārtējo situāciju vairākās pasaules valstīs, termiņš tika pagarināts līdz š.g. 19. jūnijam.

AS “Pasažieru vilciens” plāno iepirkuma līgumu noslēgt līdz 2020. gada 31. decembrim.

Jauni dīzeļvilcieni “Pasažieru vilcienam” nepieciešami, lai pēc iespējas drīzāk aizstātu šobrīd uzņēmuma rīcībā esošos DR1A modeļa vilcienus ar ASV sankciju sarakstā iekļautā PAO “Zvezda” dzinējiem.

Pašlaik Latvijai ir 22 dīzeļvilcieni. Pasažieru dīzeļvilcieni kursē  Valmieras, Rēzeknes, Liepājas un Daugavpils virzienā.

Pirms vairākiem gadiem 22 miljonus eiro vērtajā projektā modernizēja dīzeļvilcienu sastāvu. Taču modernizētajos dīzeļvilcienos tika atklātas tehniskas problēmas. Turklāt par dīzeļvilcienu modernizāciju ierosināts kriminālprocess.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti