Dizainers rada roku dezinfekcijas stendu «Spray Box»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dizainera Mārča Ziemiņa darbības lauks līdz Covid-19 krīzei bija cieši saistīts ar pasākumu industriju. Viņš līdz šim veidoja dažādas instalācijas, dekorācijas, neparastus un netradicionālus dizaina risinājumus. Brīdī, kad pasākumi pieklusa un darba duna apstājās, tad Mārcim radās jauna biznesa ideja, kas būtībā apmierina šī brīža pieprasījumu. Viņš radīja roku dezinfekcijas stendu "Spray Box", kurā apvienoja funkciju ar labu dizainu.

Dizainers rada roku dezinfekcijas stendu «Spray Box»
00:00 / 05:05
Lejuplādēt

Ziemiņš ir dizainers un SIA "Dont Panic" īpašnieks un uzņēmuma vadītājs. "Uzņēmums pastāv vairāk nekā gadu. Nodarbojos ar instalāciju, dekorāciju dizaina izveidi. Strādāju pasākumu industrijā. Kopā ar “Skudras metropoli” mēs veidojām ļoti daudz gastronomiskās performances un kafejnīcas ar noteikumiem. Neparastas eksperimentālus projektus. Paralēli tam arī dažādi citi klienti, piemēram, "Spice", Kuldīgas pašvaldība, visādi klienti, kuriem nepieciešami arī dizaina risinājumi un instalācijas – lielas, mazas, iekštelpā, ārā," stāsta Ziemiņš.

Līdzīgi kā daudziem citiem, krīzes laikā profesionālā darbība tika apturēta. "Es paliku bez projektiem. Visi iesāktie un esošie projekti tika atcelti. Bija jādomā veids, kā būt noderīgam sabiedrībai, saglabāt uzņēmumu un mēģināt jaunas lietas gan iemācīties, gan paplašināt savu spektru. Produkts, ko es uztaisīju, ir dezinfekcijas stends "Spray Box". Ideja pavisam vienkārša – apvienot roku dezinfekciju ar labu, estētisku dizainu, kas var papildināt interjeru, nevis to izbojāt. Kas vienlaicīgi būtu arī taupīgs un ērti lietojams. Šķidruma ietilpība ir līdz pieciem litriem. Šķidrums atrodas apakšā, viegli papildināms. Tur ir durtiņas. Izņem ārā un papildina. Pietiek ilgam laikam. Vienā izsmidzināšanas reizē pusotrs mililitrs tiek izsmidzināts vienmērīgi uz rokām. Ar to pilnībā pietiek, lai nodezinficētu rokas. Ja kāds grib vairāk, tad var vēlreiz palikt rokas zem stenda. Ātri noreaģē ar sensoru, un tas notiek nekavējoties," stāsta idejas autors.

Viņš atzīst, ka pirms krīzes īsti nav domājis par dezinfekcijas stendiem un šis ir produkts, kas radies Covid-19 krīzes ietekmē.

"Balstoties uz to, ka pieprasījums varētu būt, tad tika radīts šis stends, lai cilvēkiem būtu iespēja eleganti nodezinficēt rokas. Ikdienā es daudz pievēršu uzmanību dizaina un arhitektūrai, lietām un instalācijām, kas ir veidotas ar pievienoto vērtību. Kam ir kaut kas vairāk par funkciju. Dizains man ir svarīgs, līdz ar to es stenda dizainu veidoju, lai pašam patīk un lai citiem tas šķiet pievilcīgs. Viss, kas ir lieks, noņemts nost, un atstāts tikai pats svarīgākais, kas arī atbilst senajam teicienam, ka forma seko funkcijai. Šādu principu centos ievērot. Pasūtījumi jau tiek pieņemti, ražojam stendiņus, un nākamajā nedēļā jau pirmie pasūtījumi tiks piegādāti," saka Ziemiņš.

Viņš norāda, ka pieprasījums pēc produkta pagaidām ir labs. "Es neteiktu, ka šobrīd “gāž riņķī”, bet darbs ir un pieprasījums kļūst lielāks. Ir interese no cilvēkiem, kuri vēlas šo produktu eksportēt. Pie tā arī tiek strādāts, jo tad citi apjomi būs. Pasūtījumus veic dažādi cilvēki un kompānijas – sākot no baznīcām līdz pat veikaliem, birojam vai tūrisma objektam. Produktam, kuru es esmu izstrādājis, ir vairāki bonusi – viņā var ieliet līdz pieciem litriem, kas ir daudz. Tas ir automātisks, un tam nav jāpieskaras. Mans produkts tiek ražots dažādās vietās Latvijā – elektronikas komponentes vienā vietā, cits uzņēmums frēzē detaļas ar CNC iekārtām, salikts kopā un pārbaudīts "Dont Panic" uzņēmuma telpās Pārdaugavā. Šobrīd par nākotni ir ļoti grūti spriest jebkurā nozarē, izņemt varbūt dažas. Redzēsim, attīstīsimies tālāk. Skatīsimies, kāds būs pieprasījums. Papildināšu dizainu ar papildu lietām, kas to var padarīt labāku. Mēģināšu piedāvāt konkurētspējīgu cenu, lai stends nav pārāk dārgs, kas šajā brīdī ir ļoti svarīgi," klāsta  Ziemiņš.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti