Divos mēnešos jāizvērtē LMT investīciju projekta piemērotība nodokļa atlaides piešķiršanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ekonomikas ministrijai (EM) doti divi mēneši, lai atkārtoti izvērtētu „Latvijas Mobilā telefona” (LMT) investīciju projekta piemērotību uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanai. Valdība, vakar, atliekot galīgo lēmumu par nodokļu atlaides piešķiršanu, uzdevusi LMT iesniegt papildu informāciju par saviem investīciju plāniem, kas pagaidām tiek turēti noslēpumā.

Pēc papildu informācijas saņemšanas atbildīgā komisija atkal ķersies pie LMT investīciju projekta vērtēšanas. Ekonomikas ministrija gan joprojām ir skeptiska par nodokļa atlaides piemērošanu kompānijas investīciju projektam.

„Komisija secināja, ka ir neatbilstība diviem kritērijiem, kas ir ietverti šajos Ministru kabineta noteikumos, pēc kuriem jāvērtē. Tas ir kritērijs par to, vai ir jauns darbības profils, esošās darbības modernizācija vai paplašināšana, ietverot jaunu produktu un citi. Un ir otrs kritērijs – ka projekta īstenošana nedrīkst būt uzsākta pirms Ministru kabineta lēmuma pieņemšanas. Mūsu kā ministrijas uzdevums un vēlme ir atbilstoši Ministru kabineta uzdotajam pārvērtēt projekta atbilstību šiem te nosacījumiem. Ministrijas vēlme ir, lai investīciju projekti, kas tiek atbalstīti, atbilst primārajam šīs atlaides mērķim – veicināt ekonomikas attīstību. Mūsuprāt, atbilstība šobrīd ir diskutējama, jo ir vairāki faktori, kas liecina, ka šajā tirgū ir pietiekama konkurence,” par iebildēm stāsta ministrijas pārstāvis Kristaps Soms.

Jau vēstīts, ka Latvijā pirms pāris gadiem atjaunota UIN atlaižu piešķiršana lieliem investīciju projektiem. Līdz šim nodokļu atlaidi saņēmuši vairāku kompāniju uzņēmumu investīciju plāni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti