Divos gados 10 miljonus latu iztērēs profesionālo skolu audzēkņu ESF stipendijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Arī jaunajā mācību gadā profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem būs iespēja saņemt Eiropas Sociālā fonda (ESF) stipendijas – šāds lēmums trēšdien pieņemts koalīcijas darba grupā, kurā panākta konceptuāla vienošanās par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu par mērķstipendiju izmaksas turpināšanu diviem mācību gadiem (2013./2014. un 2014./2015.), informēja IZM pārstāve Inta Stīpniece.

To būs iespējams nodrošināt, veicot vairāku ES fondu līdzekļu pārdali par labu profesionālo skolu audzēkņu stipendijām.

Finansējums būs pieejams divus mācību gadus – līdz 2015.gada vidum, savukārt par turpmāko finansējumu stipendiju izmaksai notiks sarunas ar Eiropas Komisiju.

Stājoties amatā, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis profesionālās izglītības stiprināšanu un prestiža celšanu izvirzīja par vienu no savām prioritātēm un šis lēmums ir solis nospraustajā virzienā.

"Speciālisti ar profesionālo izglītību ir pieprasīti darba tirgū un visas prognozes liecina, ka tā būs arī nākotnē. Mums ir jāatbalsta jaunieši un jāpalīdz viņiem šo profesionālo izglītību iegūt. Esmu pateicīgs kolēģiem, kuri izprot to un atbalstīja ministrijas inciatīvu," norāda izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Plānots, ka 2013.gada septembrī mācības profesionālās izglītības iestādēs uzsāks aptuveni 8000 jauniešu, bet 2014.gadā - aptuveni 7000. ESF stipendijas iespējams saņemt līdz 50 latiem mēnesī saskaņā ar skolas apstiprināto mērķstipendijas piešķiršanas nolikumu, pretendēt uz stipendijas saņemšanu var ikviens profesionālās skolas audzēknis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti