Divi PVN izkrāpēji sodīti ar brīvības atņemšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un valsts budžeta līdzekļu izkrāpšanu lielā apmērā divas personas sodītas ar brīvības atņemšanu, informēja Latvijas prokuratūra.

Prokuratūra pauda, ka šā gada 14. maijā Kurzemes apgabaltiesa daļēji apmierināja prokurora protestu un atzina apsūdzētos par vainīgiem, sodot tos ar reālu brīvības atņemšanu. Apsūdzētie sodu saņēma par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un valsts budžeta līdzekļu izkrāpšanu lielā apmērā.

Nolūkā izvairīties no pivienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas un iegūt tiesības uz PVN pārmaksas atmaksu no valsts budžeta apsūdzētie sagatavoja dokumentus ar nepatiesu informāciju par faktiski nenotikušiem darījumiem par automašīnu un to rezerves daļu iegādi 917 735 eiro apmērā. Šo nepatieso informāciju par reāli nenotikušiem darījumiem apsūdzētie apzināti iekļāva PVN deklarācijās un iesniedza Valsts ieņēmumu dienestā. Nenomaksājot PVN un izkrāpjot no valsts budžeta 160 203 eiro, valstij tika nodarīti zaudējumi lielā apmērā.

Kurzemes apgabaltiesa abas personas atzina par vainīgām un sodīja ar reālu brīvības atņemšanu – vienu personu uz 2 gadiem un 9 mēnešiem, ar policijas kontroli uz 2 gadiem, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz 3 gadiem, bet otru personu uz 2 gadiem un 6 mēnešiem, ar policijas kontroli uz 2 gadiem, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz 2 gadiem un 6 mēnešiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti