Divas komandas no Latvijas iekļuvušas «Startup Wise Guys» Tallinas programmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunuzņēmumi "CEnOS" un "Robotic Solutions" no Latvijas ir iekļuvuši "Startup Wise Guys" (SWG) Tallinas programmā, kur kopā ar deviņiem citiem jaunuzņēmumiem uzsāk trīs mēnešus garo akselerācijas procesu. Kopumā atlasē visaktīvākie bija jaunuzņēmumi no Baltijas Ukrainas un Rumānijas, liecina rīkotāju informācija.

No kopumā saņemtajiem vairāk nekā 250 pieteikumiem, SWG komanda, kā arī investori un mentori atlasījuši 11 komandas, kas uzsāk akselerāciju: "Inapptics" (Armēnija), "Robotic Solutions" (Latvija), "Airis Vision" (Rumānija), "Welltrado" (Lietuva), "Induto" (Baltkrievija), "Mobscale Labs" (Indija), "Vrnet" (Ukraina), "Fanvestory" (Igaunija), "Intelflows' (Rumānija), "CEnOS" (Latvija), "bNesis" (Ukraina).

Akseleratoru programmas ir būtiskas jaunuzņēmu attīstībai – virkne Latvijas jauno uzņēmēju tiecas iekļūt akseleratoros, kas atbilst viņu veidoto uzņēmumu profilam – tehnoloģiju, nākotnes tirgu un citu mērķu vadīti. Lsm.lv jautāja jaunuzņēmuma "Printify" pārstāvim Artim Kehrim, kurš piedalījies trīs akseleratoros, ieskaitot pasaules vadošo "500startups" akseleratora programmu Sanfrancisko, kādēļ jaunuzņēmumi velta laiku un enerģiju darbam akseleratoru programmās.

“Manuprāt, katra potenciāli veiksmīga pre-seed un seed stadijas jaunuzņēmuma dibinātājiem kaut kur “tur ārā” ir piemērots akselerators.

Tas ir brīdis, kad tavs minimālās dzīvotspējas produkta modelis (MVP) strādā, pieaug lietotāji un pozitīvi pirmie analizējamie dati un rezultāti tirgū. Tas ir arī brīdis, kad sāc apjaust sava jaunuzņēmuma īsto potenciālu un esi gatavs darboties. Šajā brīdī akselerators paver iespējas uz jaunu sociālo un finanšu kapitālu uzņēmuma straujai izaugsmei.

Akselerators liek domāt globāli. Pabeigts akselerators ir kā pirmais apstiprinājums investoriem, ka, ļoti iespējams, kaut kas no tevis (un tavas idejas) tomēr var sanākt.

Vai tu esi saticis uzņēmuma dibinātāju kurš nožēlo dalību akseleratorā? Es nē.”

“"Startup Wise Guys" akselerators palīdzēs CENOS strukturēt produktu un organizēt pārdošanu. Mūsu plāns ir piesaistīt pirmos desmit biznesa (B2B) klientus uzreiz pēc programmas, strauji attīstīt CENOS platformu un sasniegt starptautisku atpazīstamību inženiermodelēšanas programmu tirgū,” stāsta Mihails Scepanskis

“Šis būs "Startup Wise Guys" vēsturē nacionāli raibākais jaunuzņēmumu komplekts – 11 komandas un astoņas tautības. Janvārī bijām devušies tuvējo kaimiņvalstu un Balkānu reģiona tūrē, prieks redzēt tā efektu, jo pirmo reizi programmā startē uzņēmums no Lietuvas, kā arī bija augsta pieteikumu aktivitāte no Ukrainas un Rumānijas. Esam apņēmības pilni parādīt, ka Centrālajā un Austrumeiropā ir daudzsološi globāli domājoši jaunie uzņēmēji, tehniskie talanti un darbaspējas, lai izsistos pasaules līmenī,” saka SWG globālais vadītājs Kristobals Alonso (Cristobal Alonso).

"Startup Wise Guys" ir vadošais B2B akselerators Eiropā, kas līdz šim atbalstījis un finansējis 60 uzņēmumus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm un ir īstenojis septiņas programmas, tai skaitā pirmo akseleratora programmu Latvijā partnerībā ar "Lattelecom". SWG portfelī ir tādi uzņēmumi kā "VitalFields", kas pagājušajā gadā pārdots lielai ASV korporācijai, kā arī "Wolf3d", "Leaf.fm", "Investly" un citi, kas sekmīgi piesaistījuši investīcijas un pārsnieguši divu miljonu eiro vērtējuma slieksni.

Papildus pieredzējušam un plašam alumni tīklam, SWG nodrošina pieeju arī vairāk nekā 150 mentoriem, investoriem un partneriem no visas pasaules. Vairāk informācijas TE.

Decembrī noslēdzās SWG Rīgas programma “Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom”, kas bija arī pirmais jaunuzņēmumu akselerators Latvijā. Šīs programmas absolventu vidū bija divas komandas no Latvijas – "Anatomy Next" un "Online Dog".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti