Diskutēs par to, vai Latvijas ekonomika ir sasniegusi griestus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Banka šodien rīko diskusiju „Vai Latvijas tautsaimniecība ir sasniegusi griestus?”, lai spriestu par tautsaimniecības attīstības perspektīvām tagad, kad ekonomikas kopapjoms ir pārsniedzis pirmskrīzes līmeni.

Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns informēja, ka pasākumā piedalīsies Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Mārtiņš Bitāns, neatkarīga ekonomiste un eksperte ar starptautisku pieredzi Dr. Tatjana Verjē, partijas "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētājs, pasniedzējs Latvijas Universitātē, ekonomikas apskatnieks "Radio SWH" un "Rīga TV24" Juris Pūce, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents, SIA "Latvijas Mobilais telefons" vadītājs, Vidzemes Augstskolas asociētais profesors Dr. oec. Juris Binde, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents, biznesa augstskolas "Turība" līdzīpašnieks un dibinātājs Aigars Rostovskis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko.

Pirmskrīzes laikā bija populāri pievērst uzmanību ar dažādiem aprēķiniem vai solījumiem, cik gadu Latvijai nepieciešams, līdz pietuvosimies Rietumeiropas vai Eiropas Savienības vidējam dzīves līmenim, iekšzemes kopproduktam uz vienu iedzīvotāju. Pēc Latvijas ekonomikas pārkaršanas un atkritiena esam atguvuši pirmskrīzes līmeni.

Taču  - vai ar krīzes laikā veiktajām reformām un atgūto konkurētspēju pietiek, lai Latvijas labklājība tuvotos attīstītāko Eiropas valstu līmenim? Attīstība nav automātiska, un Latvijas ekonomika pašlaik atrodas būtisku izvēļu priekšā. Latvijas Bankas rīkotajā ekspertu sarunā "Vai Latvijas tautsaimniecība ir sasniegusi griestus?" tiks diskutēts par nepieciešamajām reformām, veidiem, kā vidēju ienākumu valsts var veikt kvalitatīvu lēcienu, ko tas prasa no uzņēmējiem un ko no valsts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti