«Dienas žurnālu» vadību pamet ilggadējā direktore un galvenā redaktore Inga Gorbunova

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

„Dienas žurnālu” vadību pamet līdzšinējā izdevniecības vadītāja Inga Gorbunova, kas direktores un galvenās redaktores amatu ieņēma vairāk nekā astoņus gadus.

Gorbunova stāsta, ka viņai ar izdevējiem nesaskanējis redzējums par izdevniecības turpmāko nākotni. Tomēr plašāk šo situāciju viņa nekomentē: “Es neko ļoti plaši negribētu komentēt. Mums nesakrita viedokļi par tālāko attīstību, un tas arī viss. Konkrēti es nevēlos iedziļināties, es esmu vienojusies par darba attiecību pārtraukšanu un es nevaru tur komentēt neko daudz. Mēs esam šķīrušies bez savstarpējām pretenzijām, un katram ir savi plāni.”

Paveikto astoņu gadu laikā Gorbunova vērtē atzinīgi un ir pārliecināta, ka „Dienas žurnāli” darbosies arī turpmāk: “Es domāju, „Dienas žurnālos” strādā ļoti daudz profesionālu cilvēku. Mēs esam daudz kopā darījuši, daudz labu produktu radījuši. Es domāju, ka tas viss tā arī turpināsies joprojām. Vienā uzņēmumā, lai cilvēks neizsīkst, viņam, kamēr vēl gribas, jāiet tālāk.”

Bijusī „Dienas žurnālu” direktore un galvenās redaktore Inga Gorbunova
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

Tikmēr izdevniecības līdzīpašnieks Jānis Maršāns atklāj, ka darba attiecību pārtraukšana saistāma ar žurnālu peļņas rādītājiem, kas esot nesuši zaudējumus.

Līdz ar to izdevēji sākuši samazināt vadības darbinieku skaitu, tādējādi ietaupot. “Nopietni runājot, mēs ar biznesa partneri Jāni Svārpstonu iegādājāmies šo uzņēmumu, lai pelnītu. Nav noslēpums, ka pēdējo piecu sešu gadu laikā bijuši zaudējumi pāri miljonam eiro. Es nekādā ziņā negribu vainot iepriekšējo žurnālu vadību. [Mums] ir savādāks redzējums, kā attīstīt tālāk un, kā es saku, mums primārais uzdevums ir pelnīt ar šo aktīvu un mēģināsim to darīt savādāk.

Pretēji tam, lai atlaistu kādus radošos darbiniekus vai maketētājus, mēs mēģinām optimizēt šo uzņēmuma augšu, samazināt administrāciju, kas kopumā rada ļoti lielas izmaksas. Mēs arī ar tehnisko direktoru šķiramies, šķiramies ar Ingu [Gorbunovu],” stāsta Maršāns.

Pašlaik uz Gorbunovas atbrīvoto direktores un galvenās redaktores vietu konkursu nesludinās. “Mēģināsim „resno galu” drusku efektīvāku, nevis laist tehniskos darbiniekus vaļā. Šai brīdī mēs skatīsimies no cilvēkiem iekšienē un pagaidām nekādu konkursu nesludināsim. Skaidrs, kā jebkurā biznesā ir risks; vai tā būs izgāšanās, vai veiksme, to mēs pēc tam redzēsim,” saka Maršāns.

„Dienas žurnāli” izdevniecības līdzīpašnieks Jānis Maršāns
00:00 / 01:00
Lejuplādēt

Tāpat „Dienas žurnālos” jau mēnesi nestrādā arī līdzšinējais finanšu direktors un direktores vietnieks komercjautājumos Ivars Priede.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti