Deviņos mēnešos pārvadāts vairāk vilcienu pasažieru nekā pērn visā gadā 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Akciju sabiedrības "Pasažieru vilciens" pārvadāto vilcienu pasažieru skaits 2022. gada deviņos mēnešos ir sasniedzis 11,7 miljonus, kas ir par 41,7% vairāk nekā šajā periodā pērn, liecina uzņēmuma nerevidētais saīsinātais finanšu pārskats par deviņu mēnešu periodu, kas beidzas 2022. gada 30. septembrī.

Šī gada deviņos mēnešos uzņēmums pārvadāja par 0,5 miljoniem pasažieru vairāk nekā visā 2021. gadā kopā, kad bija stingrāki kovida ierobežojumi. Pērn tika pārvadāti 11,2 miljoni pasažieru. Ieņēmumi no pasažieru pārvadājumiem 2022. gada deviņos mēnešos sasniedza 13,8 miljonus eiro. Tas ir par 4 miljoniem eiro jeb 40,6% vairāk nekā šajā periodā pērn.

Maksas pasažieru tirgus daļa šī gada deviņos mēnešos ir sasniegusi 44,56%, kas ir par 2,5 procentpunktiem vairāk nekā šajā periodā 2021. gadā. Vilcienu piepildījums 2022. gada deviņos mēnešos ir sasniedzis 46,04%. Tas ir par 13,2 procentpunktiem vairāk nekā šajā periodā pērn. Vilcienu precizitāte jeb rādītājs, kas apliecina, cik reisu ir izpildīti saskaņā ar vilcienu kustības grafiku, 2022. gada deviņos mēnešos bija 98,93%. 

Uzņēmuma apgrozījums deviņos mēnešos bija 37,146 miljoni eiro, kas ir par 14,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Savukārt kompānijas peļņa pirms uzņēmumu ienākuma nodokļa pieauga par 37,3% - līdz 579 717 eiro.

"Pasažieru vilciena" pasažieri arvien biežāk vilciena biļeti izvēlas iegādāties elektroniski tīmekļa vietnē un mobilajā lietotnē, novērtējot iespēju šādi pirkt ne vien e-biļetes vienreizējiem braucieniem, bet arī abonementus un dienu biļetes. 2022. gada deviņos mēnešos 44% biļešu tika iegādātas elektroniski. Tas ir par 4 procentpunktiem vairāk nekā šajā periodā pērn. Būtiski pieaudzis elektroniski iegādāto abonementu un dienu biļešu īpatsvars – pērn deviņos mēnešos elektroniski tika iegādāti vien 10% abonementu un dienu biļešu, bet šajā periodā šogad – jau 23%. 

"Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis norādīja, ka uzņēmumu pašlaik skar ne vien kara Ukrainā ietekmē pieaugošās resursu cenas un izmaksas, bet arī ļoti apgrūtināta rezerves daļu iegāde ritošajam sastāvam. Uzņēmums ievieš energotaupības pasākumus, cenšoties kaut nedaudz mazināt elektroenerģijas un siltumenerģijas izmaksu ietekmi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti