Rīta Panorāma

"Pēdējais pionieris" Dirty Deal teatro

Rīta Panorāma

Intervija ar Solvitu Āboltiņu

Intervija ar Edvīnu Šnori

Deputāts: Maksājumi par uzturēšanās atļauju pagarināšanu budžetam dotu 10 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Maksājumi par to termiņuzturēšanās  atļauju pagarināšanu, kas iegūtas par nekustamā īpašuma iegādi, valsts budžetam papildus dotu desmit miljonus eiro. Tā intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” lēsa Saeimas deputāts Edvīns Šnore (Nacionālā apvienība).

Nacionālā apvienība iepriekš rosināja paredzēt 10 000 eiro iemaksu valsts budžetā gadījumā, ja pēc piecu gadu termiņa tiek prasīts pagarināt termiņuzturēšanās atļauju, kas iegūta par nekustamā īpašuma iegādi. Koalīcijas partneri šonedēļ gan vēl nesteidz paust atbalstu ierosinājumam, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Saskaņā ar esošo kārtību jaunu uzturēšanās atļauju saņēmējiem jāmaksā 25 tūkstoši eiro, savukārt par tās pagarināšanu pēc pieciem gadiem nav papildu maksas. Tāpēc Nacionālā apvienība rosināja  paredzēt 10 000 eiro maksājumu par pagarināšanu.

Šnore norādīja, ka pašlaik gadā tiek pieprasīti apmēram divi tūkstoši uzturēšanās atļauju. “Ja tie būtu kaut vai 60% no tiem, kas jau ir, tas varētu veidot apmēram 10 miljonus valsts budžetā,” saka deputāts.

Vēstīts, ka Saeima 17.decembrī, otrajā lasījumā skatot apjomīgus grozījumus Imigrācijas likumā, neatbalstīja Nacionālās apvienības priekšlikumu no likuma izslēgt punktu, kas paredz piešķirt termiņuzturēšanās atļauju pret nekustamā īpašuma iegādi.

Parlaments todien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz piešķirt Ministru kabinetam tiesības izvērtēt termiņuzturēšanās atļauju ietekmi uz nacionālo drošību vai ekonomisko attīstību un vairākos gadījumos noteikt ierobežojumus šo atļauju izsniegšanai uz noteiktu laiku, bet ne ilgāku kā pieci gadi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti