Deputāti nemainīs nekustamā īpašuma vērtības slieksni uzturēšanās atļauju saņemšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sēdē trešdien, skatot grozījumus Imigrācijas likumā otrajā lasījumā, noraidīja deputāta Ineša Boķa ("Vienotība") priekšlikumu samazināt cenas slieksni nekustamā īpašuma iegādei apmaiņā pret termiņuzturēšanās atļauju (TUA), aģentūra BNS uzzināja komisijā.

Boķa priekšlikums paredzēja samazināt cenas slieksni no 250 tūkstošiem eiro par vienu īpašumu līdz 180 tūkstošiem eiro par trim īpašumiem, taču komisijas deputāti priekšlikumu noraidīja.

Tāpat komisijas deputātu atbalstu neguva vairāki Nacionālās apvienības frakcijas deputāta Gunāra Rusiņa priekšlikumi, tostarp saistībā ar cenas sliekšņa palielināšanu nekustamā īpašuma iegādei apmaiņā pret TUA, kā arī liegumu iegūt TUA, ja nekustamais īpašums iegādāts no cita ārzemnieka, kuram ir TUA.

Savukārt Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis sēdē atzīmēja, ka varētu iztikt arī bez attiecīgā cenas sliekšņa samazināšanas, ja ļautu 250 tūkstošu eiro investīciju sadalīt, iegādājoties, piemēram, divus īpašumus.

Tāpat komisijas deputāti atbalstīja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska ("Vienotība") priekšlikumu, kas paredz valdībai noteikt delēģējumu, izvērtējot iztekmi uz valsts ekonomiku un nacionālo drošību, apturēt TUA izsniegšanu uz laiku līdz pieciem gadiem visu vai kādas trešās valsts pilsoņiem.

Iespējams, komisija varētu noteikt, ka attiecīgais valdības lēmums vēl būs jāapstiprina Saeimai. Lielākā daļa komisijas deputāti pauda atbalstu šādai iniciatīvai, bet balsojums par to gaidāms nākamajā komisijas sēde, kas plānota 10.jūnijā.

Saeimai par attiecīgā likuma grozījumiem būs jālemj trijos lasījumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti