Deputāti lems par «ātro kredītu» reklamēšanas aizliegumu medijos un internetā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Saeimas deputāti ceturtdien, 5. septembrī, nolēma nodot tālākai izvērtēšanai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai kolektīvo iesniegumu par "ātro kredītu" reklamēšanas aizliegumu medijos un internetā.

Kolektīvā iesniegumā norādīts, ka katra "ātro kredītu" reklāma sociālajos tīklos un internetā  viegli ietekmējamus cilvēkus vilina aizņemties. Gadījumā, ja attiecīgajā brīdī neapdomīgi notiek naudas aizņemšanās, pastāv riski iekulties lielos parādos. "Latvijā ir ļoti daudz cilvēku, kuri šo  ''ātro kredītu'' dēļ iekuļas lielos parādos, un vairums no tiem aizbēg uz ārzemēm, lai nopelnītu vairāk vai slēptos no parādu piedzinējiem. Cik daudz ir cilvēku, kuri ir zaudējuši visu, kas viņiem ir?  Reklāmas aizliegums masu medijos, sociālajos tīklos, internetā un radio samazinātu to cilvēku skaitu, kuri aizņemtos naudas līdzekļus ar ''ātro kredītu'' palīdzību," teikts iesniegumā.

Par šī kolektīvā iesnieguma nodošanu komisijai balsoja 81 deputāts.

Tāpat Saeima ceturtdien ar 85 balsīm "par" atbalstīja ierosinājumu Sociālo un darba lietu komisijai nodot kolektīvo iesniegumu par atbalstu nepārtrauktas glikozes monitorēšanas sistēmas nodrošināšanai. Iesniegumā norādīts, ka 2016. gadā Latvijā diabēta pacientu skaits sasniedza 91 833. No tiem 9124 bija pirmā tipa diabēta pacienti. Savukārt 2017. gadā kopējais pacientu skaits sasniedza 94 752, no tiem 9 158 bija pirmā tipa diabēta pacienti. Pacientu skaits katru gadu pieaug, un Latvija ieņem pirmo vietu starp citām Eiropas valstīm diabēta pacientu mirstības ziņā.

Iesnieguma autori aicina piešķirt valsts finansējumu glikēmijas testa strēmelēm un nepārtrauktas glikozes kontroles sistēmām, kā arī individuālā budžeta principa izveidošanai, lai paši pacienti pieejamā finansējuma apjomā varētu iegādāties glikēmijas testa strēmeles vai nepārtrauktas glikozes kontroles sistēmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti