Deputāti diskutē ar Pavļutu par enerģētiku un ostu nodevām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gatavojoties nākamā gada valsts budžeta pieņemšanai, Saeimas Tautsaimniecības komisija otrdien izjautāja ekonomikas ministru Danielu Pavļutu par vairākiem budžeta paketē iekļautiem jautājumiem, piemēram, par izmaiņām elektroenerģijas tirgus likumā un likumā par ostām.

Viens no jautājumiem bija priekšlikums ieviest maksu 11,3 santīmu apmērā par kilovatstundu. Tāpat bija aplūkoti priekšlikumi, piemēram, ieviest subsidētās enerģijas nodokli, kas darbotos četrus gadus, un izveidot Elektrības lietotāju atbalsta fondu.

„Enerģētika ir ļoti saistīta ar vides un zemkopības problēmu risināšanu. Šobrīd mēs diezgan daudz esam domājuši par to, kā, iznīcinot atkritumus, dabūt kaut kādu labumu vai gāzi. Tas šobrīd tiem bremzēts ar subsidētās elektroenerģijas nodokli," norādīja Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka, ironizējot, ka par pūliņiem „kalpot zaļajiem" Pavļuts dabūs medaļu.

Ekonomikas ministrs gan norādīja, ka visas problēmas nevar risināt, izmantojot elektroenerģijas tirgus likumu.

„Es daļēji, Līdakas kungs, varu piekrist tam, ko jūs sakāt. Tomēr mums ir viena principiāla viedokļu atšķirība (..) Es neuzskatu, ka šos jautājumus ir pamatoti risināt uz elektroenerģijas lietotāju izdevumu rēķina (..) Mēs esam subsidējuši pašvaldību iedzīvotāju siltumu elektroenerģijas tarifā, šķērssubsīdijas par siltumu saņem iedzīvotāji, piemēram, Bauskā, bet maksā par to visi iedzīvotāji Bauskā. Tas nav adekvāti," norādīja Pavļuts.

Tāpat deputāti apsprieda Ostas likumu, kur Ekonomikas ministrija piedāvā no ostām iekasēt maksājumus valstij, līdzīgi kā to šobrīd dara pašvaldības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti