Dienas ziņas

Būvdarbi apstājušies. Ielas slīkst dubļos

Dienas ziņas

Nozagti briežu ragi

Saspringts deklarāciju iesniegšanas laiks

Deklarāciju iesniedzēji Valkā tik cītīgi, ka ar vienu VID darbinieku nepietiek

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Deklarāciju iesniegšanas laikā Valkas novada Valsts un pašvaldības vienotais Klientu apkalpošanas centrs saskāries ar problēmu, ka ar vienu Valsts ieņēmuma dienesta (VID) darbinieku nepietiek - ir bijušas dienas, kad bijis sarežģīti tikt pat nelielā atelpas pauzē.

Lai arī ar dienestu noslēgts līgums par diviem darbiniekiem, šī gada sākumā saņemta vēstule, ka Valkā tomēr būs viens. Līdz martam problēmu arī nav bijis, bet, sākoties deklarāciju iesniegšanas laikam, sniegto pakalpojumu skaits palielinājies pat astoņas reizes. Situāciju sarežģī arī tas, ka jāapkalpo klienti, kuri strādā Igaunijā vai saņem arī kaimiņvalsts pensiju. Lai tiktu ar visu galā, VID darbiniecei palīdzējušas arī klientu apkalpošanas centra kolēģes, kuru uzdevumi ikdienā gan citi.

Kopš vakardienas gan ir nodrošināts viens papildus darbinieks no Valmieras, bet tas ir tikai reizi nedēļā un vien līdz 1.maijam.

“Mums jau grūti prognozēt, vai tieši tā otrdiena būs tā, kad visvairāk atnāks cilvēku. Ir dienas, kad ir 69, ir dienas, kad ir 40 cilvēki. To ir grūti prognozēt, kad ir tieši tā lielāka pieplūduma diena,” saka Valkas novada Valsts un pašvaldības vienotā Klientu apkalpošanas centra vadītāja Linda Zariņa.

VID skaidro, ka pagājušajā gadā, veicot analīzi par paveiktajiem darbiem visās klientu apkalpošanas nodaļās, konstatēts, ka personāla noslodze Valkā nav tik liela, lai pakalpojumus nodrošinātu divi darbinieki. Noslogotības apkopojums veikts par laika posmu no 1.jūnija līdz 30.novembrim un citur, kur pakalpojumus arī jau tad sniedza viens darbinieks, to skaits bijis līdzīgs. 

“Esam secinājuši, ka Valkā sniegti 946 VID pakalpojumi, to skaitā pieņemtas 98 gada ienākumu deklarācijas un sniegtas 66 klātienes konsultācijas. Salīdzinot, piemēram, ar Smilteni, tur VID bija viens darbinieks un šajā laika posmā sniegti 862 pakalpojumi un pieņemtas 158 gada ienākumu deklarācijas un sniegtas 250 klātienes konsultācijas,” skaidro VID Nodokļu pārvaldes direktora vietniece Kristīne Prusaka-Brinkmane.

Ja rodas situācija, kad darbinieku noslodze palielinās, risinājums tiekot meklēts, līdzīgi kā jau tas nupat izdarīts Valkā vismaz uz laiku. 

Valkas novada pašvaldībā norāda, ka, ņemot vērā nodokļu reformu, nākamgad visdrīzāk pie šī jautājuma par papildu darbinieku nāksies atgriezties. Laicīgi vajadzētu arī ieplānot, ka darbinieks klientus pieņem katru darba dienu. Šobrīd tās ir trīs dienas nedēļā, pārējās darbinieks veic citus dienesta pienākumus. Vēl arī jāatrisina jautājums par oficiāla pusdienas pārtraukuma ieviešanu, kas šobrīd darba laika grafikā nav uzrādīts. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti