Panorāma

Vecāki varēs uzkrāt lielāku pensiju

Panorāma

LTV filma par dziedātāju Noru Bumbieri

Ministri iesniedz amatpersonu ienākumu deklarācijas

Deklarācijas: kā pērn pelnīja veselības, tieslietu, pašvaldību un zemkopības ministri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) apkopojis ikgadējās valsts amatpersonu deklarācijas, ļaujot daudz vairāk ielūkoties, cik daudz pelna un kā dzīvo politiķi. Arī veselības, tieslietu, vides aizsardzības un zemkopības ministru deklarācijas liecina par lielākām algām.

 

    

Veselības ministre Anda Čakša (Zaļo un Zemnieku savienība) pērn ministres amatā, salīdzinot ar 2016. gadu, nopelnīja par 63% vairāk, taču te jāņem vērā nianse, ka Čakša amatā stājās pēc bijušā ministra Gunta Belēviča demisijas. Tādējādi šis viņai ir pirmais pilnais nostrādātais gads ministres amatā. Pērn palielinājušās Čakšas parādsaistības, pati Čakša aizdevusi 62 600 eiro, bet bankā uzkrājusi vairāk nekā 88 000 eiro, kas ir par 88% vairāk nekā 2016. gadā. Skaidrā naudā ministre glabā 5000 eiro. Pērn Čakša pārdevusi māju un dzīvokli, atmaksājusi līzingu 18 200 eiro apmērā un iegādājusies māju ar zemi Inčukalnā.

Alga par nepilniem 5% augusi arī tieslietu ministram  Dzintaram Rasnačam (Nacionālā apvienība). Papildu ienākumi gūti Juridiskajā koledžā 133 eiro apmērā. Pērn Rasnačs par 9,7% samazinājis parādsaistības. Ministra uzkrājumi ir par 32% lielāki nekā pērn. Vēl Rasnača īpašumā ir 2007. gada auto “Honda CRV” un airu laiva EGO. Tāpat viņam pieder dzīvokļi Rīgā un zeme ar ēkām Trikātas pagastā.

Par 7,2% pērn atalgojums pieaudzis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (Nacionālā apvienība). Gerharda parādsaistības mērāmas teju 48 000 eiro apmērā, bet bankā uzkrāti teju 12 000 eiro. Ministra īpašumā ir arī 2011. gada mašīna “Nissan Pathfinder”.

Turīgākais ir zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Viņa alga bija par 3,7% lielāka nekā 2016. gadā. Papildus algai viņš saņēma arī pensiju, kura pērn sasniedza 12 900 eiro. Vēl 82 eiro viņš saņēma procentu maksājumos.  Dūklavs vairākos aizdevumos kopumā izsniedzis virs 322 000 eiro, kas gan ir par 2,5% mazāk nekā 2016. gadā. Savukārt banku kontos uzkrājis vairāk nekā 144 000 eiro, kas ir par 13,2% vairāk nekā gadu iepriekš. Dūklava īpašumā ir arī dzīvokļi Rīgā, Jaunpiebalgā, kā arī zemes īpašumi Jaunpiebalgā, Vecpiebalgā un Zosēnu pagastā.

Vēl zemkopības ministram pieder daļas trīs uzņēmumos.



Dūklava īpašumā ir 1961.gada antīkā mašīna GAZ21 jeb “Volga”, 2012. gada apvidus automašīna “Volkswagen Touareg” un 1971.gada motocikls “Jawa”, motorlaiva “Sea Ray”, kā arī dažādas piekabes, no kurām vienā iespējams arī dzīvot.

Pagaidām Valsts ieņēmumu dienests nav publicējis tikai viena – labklājības ministra Jāņa Reira (“Vienotība”) pērnā gada ieņēmumu deklarāciju. VID norāda, ka tajā bijušas neprecizitātes, kuras nu ministram uzdots novērst.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti