Panorāma

Dubultā atkritumu šķirošana

Panorāma

Komisija atsakās no aizlieguma "ofšoriem" piedalīties iepirkumos

Ministri iesniedz amatpersonu ienākumu deklarācijas

Deklarācijas: kā pērn pelnīja iekšlietu, izglītības, kultūras un satiksmes ministri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) apkopojis ikgadējās valsts amatpersonu deklarācijas, ļaujot daudz vairāk ielūkoties, cik daudz pelna un kā dzīvo politiķi. Iekšlietu, izglītības, kultūras un satiksmes ministru deklarācijas liecina, ka viņu ienākumus aizvien veido atalgojums no darba ministriju vadībā. Būtiskas izmaiņas amatpersonu mantiskajā stāvoklī,  salīdzinot ar 2016.gadu, nav novērojamas.

Visbiežāk pēkšņs uzkrājumu izsīkums un aizņēmumu pieaugums saistīts ar lielākiem pirkumiem, piemēram, mašīnu iegādes darījumiem

 

Iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (“Vienotība”) alga pērn pieaugusi par 3,1%. Par 4%  sarukušas parādsaistības. Paša ministra izsniegto aizdevumu apmērs gan palicis nemainīgs – 40 000 eiro. Ministra lietošanā ir “Hyundai I30” spēkrats, kā arī pieder kapitāldaļas kompānijā “BBF Consulting”,  ienākumi no uzņēmējdarbības pērn nav gūti.

 

Par darbu izglītības ministra amatā Kārlis Šadurskis (“Vienotība”) pērn saņēmis par 19% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Šadurskis arī strādā par profesoru Rīgas Tehniskajā universitātē, tur viņš pērn saņēmis 7,8 tūkstošus eiro, kas ir par 10,7% vairāk nekā 2016.gadā. Atšķirībā no pagājušā gada šogad Šadurskim vairs nav uzkrājumu, bet ir parādsaistības vairāk nekā 18 000 eiro apmērā. Iemesls – vēl vienas automašīnas – “Honda Civic” iegāde līzingā. Vēl ministram pieder zemes gabali un ēkas Rīgā, Jūrmalā, Pārgaujas novadā, kā arī Krāslavas, Ūdrīšu un Ilzeskalna pagastos.

 

Kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) pērn algā saņēmusi par  6,5% vairāk  nekā gadu iepriekš. Viņa darbojas arī Valsts kultūrkapitāla fonda padomē, kur  pērn nopelnījusi 2,4 tūkstošus eiro jeb divreiz vairāk nekā 2016. gadā. Bankas kontā un dzīvības apdrošināšanā viņa uzkrājusi par 42% vairāk, savukārt skaidrā naudā viņa glabā 2500 eiro (350 eiro - 2016. gadā). Vēl ministrei Rīgā pieder dzīvoklis.


Darbs ar ministra portfeli, salīdzinot ar paša komercdarbību, izdevīgāks bijis satiksmes ministram Uldim Augulim (Zaļo un Zemnieku savienība). Par darbu valdībā viņš saņēma par 4,5% vairāk nekā 2016. gadā, bet ieņēmumi no paša komercdarbības bija vien nedaudz virs 2,5 tūkstošiem eiro, kas ir par 25% mazāki nekā gadu iepriekš. Pērn  samazinājušies ministra uzkrājumi banku kontos, par vairāk nekā 21% sarukuši ministra aizņēmumi. 2017. gadā ministrs parādsaistības strauji samazinājis, ar vienu maksājumu atdodot 10 000 eiro. Satiksmes ministram pieder uzņēmuma “Rīgas dzirnavnieks” akcijas 4457 eiro vērtībā, vieglā automašīna “Mitsubishi Outlander”, zeme un ēkas Bērzes novadā, kā arī lietošanā ir zeme Baložos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti