Degvielas tirgotājs «Kool Latvija» pirks «Gotika Auto» degvielas uzpildes staciju tīklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Konkurences padome (KP) atļāvusi degvielas tirgotājai SIA "Kool Latvija" iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA "Gotika Auto" aktīviem, iegūstot savā īpašumā vairākas degvielas uzpildes stacijas (DUS), informēja padomē.

Uzņēmumu SIA "Kool Latvija" un SIA "Gotika Auto" pamatdarbības veids ir degvielas mazumtirdzniecība degvielas uzpildes stacijās.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un iestādes rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to apvienošanās ir atļaujama.

"Kool Latvija" valdes loceklis Sandis Šteins informēja, ka

uzņēmums saņēmis KP atļauju iegādāties "Gotika Auto" piederošo 27 degvielas uzpildes staciju tīklu. Pabeidzot apvienošanos, "Kool Latvija" pārvaldīs vismaz 37 degvielas uzpildes stacijas.

KP atgādināja: lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā, apvienošanās darījumiem, kas atbilst Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, nepieciešama KP atļauja.

Šteins norādīja, ka pagājušajā gadā "Kool Latvija" bija desmitais lielākais komersants pēc mazumtirdzniecībā realizētā degvielas apmēra, bet "Gotika auto" - devītais lielākais.

SIA "Kool Latvija" reģistrēta 2016. gada septembrī. Uzņēmums pieder Igaunijas degvielas uzpildes staciju tīkla "Olerex" grupas holdingkompānijai "Aqua Marina". SIA "Gotika auto'"reģistrēts 1993. gadā un līdz šim pārvaldīja 29 degvielas uzpildes stacijas, kā arī darbojās degvielas vairumtirdzniecības jomā. Kompānija līdz šim piederēja Tatjanai Raspopovai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti