Degvielas cenu pieaugums padziļina krīzi Nīderlandes zvejniecības nozarē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Degvielas cenu pieaugums padziļinājis krīzi Nīderlandes zvejniecības nozarē. Problēmas jau iepriekš radīja vēja parku būvniecība jūrā, dabas aizsardzības pasākumi un "Brexit" sekas.

Jūras produktu izsoļu rīkotājs Pims Visers norādīja: "Dabas liegumi un vēja parki jūrā jau satrauca zvejniekus. Bet pēdējais piliens bija degvielas cenu sprādzienveida pieaugums. Izmaksas par degvielu ir dubultojušās, un viņi tās vienkārši nevar nosegt."

Nozares pārstāvji informēja, ka apmēram 40 no 75 lielajiem uzņēmumiem, kas iegūst plekstes, drīzumā varētu pārtraukt darbu. Situāciju vēl smagāku padara Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības jeb "Brexit", kas atņēma kontinenta zvejniekiem ierastās zvejas vietas, un patlaban 57 kompānijas pieteikušās atbalstam, kas pieejams, atsakoties no tradicionālās nodarbes. Ja darbs tiks pārtraukts pusotra mēneša laikā, būs iespējams saņemt pat vairāku miljonu eiro kompensāciju par zvejas kuģiem. 

Kopējais pieejamais finansējums šīs shēmas ietvaros ir 155 miljoni eiro. 

Visas šīs problēmas ietekmē arī piekrastē dzīvojošas ģimenes, kurām jūras velšu ieguve daudzu paaudžu laikā bija galvenais ienākumu avots. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti